Poliittisesti sitoutumaton yhdistys tukee SDP:n ehdokasta

Vakaumusten tasa-arvo VATA ry on SDP:n eduskuntavaaliehdokkaan Petri Karisman tukiyhdistys. Sääntöjensä mukaan VATA ry on poliittisesti sitoutumaton.

Petri Karisma, kerrot nettisivuillasi, että VATA ry on eduskuntavaalikampanjan tukiyhdistyksesi. Miten se muuttui tukiyhdistykseksi?

– Se muuttui ihan sillä tavalla, että kaikki henkilöt, jotka ovat siinä mukana, käsittelivät asian yhdistyksen kokouksessa. Kaikki yhdistyksessä ovat tuttujani. Omiin nimiin ei kannata kerätä, koska se voidaan tulkita veronalaiseksi tuloksi. Nykyiset vaalirahoitussysteemit ovat vähän vaikeat. Kun yhdistyksen henkilöt hyväksyvät sen, että näin voi toimia, se käy hyvin.

Muutitteko myös yhdistyksen säännöt?

– Ei sitä olisi tarvinnut edes tehdä.

Yhdistyksen säännöissä lukee, että ”yhdistys on poliittisesti sitoutumaton”. Näinkö se menee?

– Kyllä se nyt suurin piirtein varmaan menee niin. Jos kaikki hyväksyvät sen, että näin voidaan menetellä, ei siinä sen kummempaa ole sitten. Ei pitäisi olla mitään ihmeellistä, kun jäsenet asian hyväksyvät. Se on niitten ihmisten asia päättää. Tehtiin ihan lain mukaan.

Onko yhdistys edelleen poliittisesti sitoutumaton?

– Kyllä se varmaan on siinä mielessä, kuinka sen tarvitsee olla. Kyllä voidaan tukea muitakin sen yhdistyksen jäseniä, jotka haluavat sen tukea saada. Sama keräyssysteemi on avoin kaikille, mutta kukaan muu jäsen ei ole eduskuntavaaliehdokkaana kuin minä. Jos olisi ollut muita, tietenkin he saisivat samalla tavalla käyttää sitä. Silloin sitoutumattomuus säilyisi.

Tamperelainen Petri Karisma on SDP:n ehdokas Pirkanmaalla. Hän on VATA ry:n hallituksen ja Vapaa-ajattelijain Liiton puheenjohtaja.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKatolisesta papista evankelis-luterilaisen kirkon piispa?
Seuraava artikkeliMuslimit suojelevat synagogaa Oslossa

Ei näytettäviä viestejä