Kirkkomusiikin tutkimuksen päivä Sibelius-Akatemiassa

Helsingissä Sibelius-Akatemiassa järjestään 17.4. kirkkomusiikin tohtorikoulutuksen ja tutkimuksen päivä, joka on avoin yleisölle.

Englanninkielisten esitysten aiheet vaihtelevat historiallisista levytyksistä virsien henkilökohtaisen kokemisen tutkimukseen.

Tilaisuus on laatuaan ensimmäinen, jossa kirkkomusiikin alan tohtorikoulutettavat ovat tässä laajuudessa esillä. Aiemmin on järjestetty toisentyyppisiä kirkkomusiikin tutkimuksen päiviä.

– Päivä on englanninkielinen, koska mukana on ulkomainen vieras, joka osallistuu myös keskusteluun. Lisäksi haluamme, että opiskelijamme tottuvat käyttämään englantia ja pystyvät esittelemään töitään kansainvälisissä konferensseissa, sanoo kirkkomusiikin professori Peter Peitsalo.

Kirkkomusiikissa on kahdenlaisia tohtorikoulutettavia. Toiset tekevät taiteellista tutkintoa ja toiset tieteellistä, jonka tuloksena on perinteinen väitöskirja. Taiteelliseen tohtorintutkintoon kuuluu viisi taiteellista osiota ja tutkielma.

– Varsinkin taiteellisella tutkinnolla voi olla konkreettista vaikutusta seurakuntien musiikkielämään, Peitsalo uskoo, sillä jatko-opiskelijat tuottavat uudenlaista kirkkomusiikkia ja syventyvät vanhoihin jumalanpalveluskäytäntöihin.

Kirkkomusiikin tohtorikoulutettavista monet ovat töissä seurakunnissa.

Tieteellisen kirkkomusiikin tutkimuksen kiinnostuksen kohteina ovat viime aikoina olleet erityisesti virret, liturginen musiikki ja kirkkomusiikin historiaan liittyvät aiheet.

Ohjelma

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliRaamattu ja muut puoluejohtajien suosikkikirjat Ylen arviossa
Seuraava artikkeliVinkkejä lapsityöhön: Kukkutimurunen

Ei näytettäviä viestejä