Maanjäristys koetteli myös Ulkomaanavun hankkeita Nepalissa

Kirkon Ulkomaanavun tukeman teknillisen oppilaitoksen opiskelijat säästyivät loukkaantumisilta. Sen sijaan Naisten Pankin tukemissa osakunnissa on kuolonuhreja.

Kaikki Ulkomaanavun Nepalissa tukeman Sano Thimin teknillisen oppilaitoksen 94 opiskelijaa ovat säästyneet maata koetelleissa maanjäristyksessä vahingoittumattomina.

Ulkomaanavun rahoittama koulu tukee ammattiin valmistavia opintoja Kathmandun alueella Bhaktapurissa.

Koska tilanne jatkuu epävakaana ja jälkijäristykset ovat yhä mahdollisia, oppilaitos on kuitenkin päätetty toistaiseksi sulkea.

Naisten Pankin tukemien naisten osuuskuntien jäsenistä on ilmoitettu kuolleiksi 11 Lalithpurin alueella Keski-Nepalissa. Alueella on kuollut myös paljon karjaa, ja yli puolet osuuskuntien jäsenten kodeista on kärsinyt vaurioita. Osuuskuntien toiminnassa on mukana kaikkiaan yli 2 000 naista. Kaikkiaan maanjäristyksen tiedetään vaatineen yli 4 000 uhria, mutta lukumäärän uskotaan yhä kasvavan.

Ulkomaanapu tukee Nepalissa myös World Vision Advocacy Forumin (WVAF) työtä rauhan ja tasa-arvoisen yhteiskunnan edistämiseksi. Järjestö ja sen työntekijät ovat säästyneet järistyksissä vaurioitta.

Ulkomaanavun pitkäaikaisin kumppani Nepalissa on LML, Luterilainen maailmanliitto. Ulkomaanavun hankkeissa Nepalissa työskentelevät ihmiset ovat mukana LML:n toimeenpanemassa humanitaarisessa työssä.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliJehovan todistajien konventtipuheiden esitutkinta lopetettu
Seuraava artikkeliKirkkodraaman uranuurtaja Marjatta Haapanen kuollut

Ei näytettäviä viestejä