Mari Leppänen piispa Kallialan erityisavustajaksi

Pastori Mari Leppänen on valittu Turun piispan Kaarlo Kallialan erityisavustajaksi 1. syyskuuta alkaen Jaakko Heinimäen tilalle.

Mari Leppäsen puoliso Risto Leppänen on toiminut arkkipiispa Kari Mäkisen teologisena avustajana, mutta aloittaa Liedon seurakunnan kirkkoherrana. Mari Leppäsellä on ollut papin virka Liedossa, mutta hän on sanonut sen irti.

– Ajattelin, että on parempi perheelle ja seurakunnalle, että emme ole samassa työpaikassa. Helposti myös elämänpiiri ja keskustelunaiheet voisivat kaventua. Tiedän, että on toimivia ratkaisuja, jossa puolisot ovat samassa seurakunnassa pappeina, mutta jokainen perhe tekee omat ratkaisunsa.

– Aloitan uuden työn hyvällä ja uteliaalla mielellä.

Mari ja Risto Leppänen ovat työskennelleet Liedon seurakunnassa yhtä aikaa, mutta eri tehtävissä ennen Mari Leppäsen pappisvihkimystä.

Mari Leppänen oli kaksi vuotta seurakuntavaalien projektipäällikkönä kirkkohallituksessa. Sen jälkeen hän on tehnyt kirkkohallituksen johtoryhmän toimeksiannosta projektin, joka liittyy seurakuntavaalien ja kirkkohallituksen kampanjaviestinnän kehittämiseen.

– Esitän raportissani, että siirryttäisiin tekemään yhden vaalikampanjan sijasta jatkuvaa viestintää, joka nostaisi vahvemmin esille kirkon ydinviestejä ja nojaisi kirkkovuoteen.

– Tarkoitus ei ole luoda uusia kampanjoita, vaan vahvistaa seurakuntien viestintää niissä luontevissa kohdissa, joissa viestintä jo nyt tapahtuu. Seurakuntavaalit olisivat jatkossa osa tätä kokonaisuutta. Samalla on tarkoitus vahvistaa kirkon eri toimijoiden yhteistä viestintää, Leppänen sanoo.

Piispan avustajan toimeen kuuluu myös tuomiokapitulin viestintätiimin vetäminen ja arkkihiippakunnan viestinnän kehittäminen.

Kuva: Matti Karppinen

Lue myös:

Ensimmäinen vanhoillislestadiolainen naispappi vihitään

Ensimmäiselle naispapille isot seuraukset vihkimyksestä

Arkkipiispan sihteeri erotettiin vanhoillislestadiolaisten puhujan tehtävästä

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliPiispa Häkkinen: ”Keskinäinen rakkaus on kristittyjen tunnusmerkki”
Seuraava artikkeliKerimäelle temppeliseurakunta? – ”Kappeli se ei voi olla”

Ei näytettäviä viestejä