Virsivisan finaali näytetään suorana netissä

Peruskoulujen 3.- ja 4.-luokkalaiset kilpailevat tällä viikolla virsiasiantuntijuudesta. Valtakunnallisen Virsivisan finaali kisataan perjantaina 22. toukokuuta Kouvolan kirkkopäivien yhteydessä Kuusankoskella.

Seitsemännen kerran järjestettävän visan eri vaiheisiin on osallistunut vajaat 5 000 koululaista. Finaaliin ovat selvittäneet tiensä hiippakunnittain järjestettyjen aluevisojen voittajat. Sitä ennen on pidetty osallistuvien koulujen parhaiden joukkueiden paikallisvisat seurakunnittain. Virsiin ja virsikirjaan onkin monissa kouluissa perehdytty jo viime syksystä lähtien.

– Virsi mainitaan opetussuunnitelmassa uskonnonopetuksen oppiaineksena. Virsivisa antaa kouluille mahdollisuuden ja työvälineitä puuhata virren parissa. Eri tavoin toteutettuna virsi muuntuu moneksi, musiikkikouluttaja Mari Torri-Tuominen Seurakuntien Lapsityön Keskuksesta muistuttaa.

Finaalin juontavat lapsille tuttu tv-kasvo, muusikko ja lauluntekijä Pekka Laukkarinen ja Mari Torri-Tuominen. Paikalla on myös visan suojelija piispa Jari Jolkkonen sekä visan maskotti Virsitintti Tinifii.

Tänä vuonna finaalia voi seurata myös verkossa. Finaali näytetään suorana lähetyksenä jiipeenet.fi:ssä.

Virsivisan järjestää Seurakuntien Lapsityön Keskus yhdessä PTK – poikien ja tyttöjen keskuksen, Kirkkohallituksen ja Opetushallituksen kanssa. Paikallisesti visaa ovat toteuttaneet koulut, seurakunnat ja hiippakunnat.

Lue myös:

Tunnetko virsiä? – Tee Kotimaan virsivisa?

Virsivisa käynnistyy kouluissa tällä viikolla

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliEuroviisujen kisastudiossa tutustutaan vammaisten maailmaan
Seuraava artikkeliHelluntaikirkon johtaja: ”Kankaanniemen tapaus järkytti”

Ei näytettäviä viestejä