Inkerin kirkon piispa kommentoi Venäjän uhkaa

Maailmanpoliittinen tilanne nousi esiin viime perjantaina Kouvolan Kirkkopäivillä järjestetyssä ystävyysseurakuntaseminaarissa. Viron evankelis-luterilaisen kirkon piispalle Tiit Salumäelle osoitetussa yleisökysymyksessä tiedusteltiin, rukoillaanko Virossa, ettei Venäjä hyökkäisi Viroon.

Salumäe sanoi, että virolaiset ovat rukoilleet asiaa vuosikymmeniä. Myöhemmin hän lisäsi Kotimaa24:lle, että kirkon tehtävä ei kuitenkaan ole paniikin herättäminen.

Inkerin kirkon piispa Aarre Kuukauppi viittasi oman puheenvuoronsa aluksi yleisökysymykseen toteamalla, että Inkerin kirkon rukoukset kohdistuvat mammonaa vastaan. Inkerin kirkko on evankelis-luterilainen kirkko, jolla on seurakuntia eri puolilla Venäjää.

– Se on paljon vaikeampi taistelu, Kuukauppi kommentoi mammonaa.

Mitä tarkoitit, piispa Kuukauppi?

– Olen varma, että Venäjä ei hyökkää, ellei synny samanlaista tilannetta kuin Krimillä, että suurin osa kansasta haluaa liittyä Venäjään. Sen sijaan mammonalla on suuri hiljainen vaikutus Virossa, Latviassa ja Unkarissa. Ihmiset vieraantuvat kirkosta ja lähtevät juoksemaan rahan perässä, Kuukauppi sanoi Kotimaa24:lle.

Hän lisäsi, että juridisesti Krimin tilanteessa ei ole kaikin puolin toimittu kansainvälisten normien mukaan.

– Olen kuitenkin sitä mieltä, että kansa on tehnyt Krimillä valinnan.

Kuva: Johannes Wiehn

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKS: Käsirysy Kouvolan Kirkkopäivillä
Seuraava artikkeliAbeja palkittiin parhaista uskonnon vastauksista

Ei näytettäviä viestejä