Piispainkokouksen pääsihteeri passittaisi vapaa-ajattelijat uskontotieteen peruskurssille

Piispainkokouksen pääsihteeri Jyri Komulainen on ärtynyt vapaa-ajattelijoiden uskontokäsityksestä. Hän ehdottaa Suomen Kuvalehdessä kirkkohallituksen sponsoroimassa Rajalla-blogissa heille uskontotieteen peruskurssia.

”Vapaa-ajattelijat ovat aina räksyttäneet luterilaisen kirkon aktiivisesta osallistumisesta yhteiskunnalliseen elämään. Uusimmissa avauksissa myös muiden uskontojen positiiviset oikeudet näyttäisivät joutuneen hienosyisen hyökkäyksen kohteeksi”, Komulainen kirjoittaa.

”Ehdotanpa keskustelua jo vuosia seuranneena, että kaikkien vapaa-ajattelijoiden tulisi käydä uskontotieteen peruskurssi! (Jännittävämpänä vaihtoehtona suosittelen hyvää maailmanuskontoja esittelevää kirjaa ja lentolippua esimerkiksi Intiaan. Voin räätälöidä jopa reittisuosituksen.) Silloin kirkastuisi monta asiaa, joista nostan esiin kaksi.”

Komulaisen ensimmäinen näkökohta on, että uskonto ei tyhjenny tiedolliseen ulottuvuuteen.

”Maailmanuskonnot eivät ole mielipiteitä tai edes vakaumuksia – saati ideologioita.”

Toiseksi Komulainen muistuttaa, että uskonnot ovat maapallon merkittävimpiä voimavirtoja.

”Suurilla maailmanuskonnoilla on satoja miljoonia, ellei miljardeja seuraajia. Myös ajallisesti niiden juuret ulottuvat vuosisatojen taakse. Joissain tapauksissa jopa ihmiskunnan aamuhämäriin.”

Rajalla-blogi

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKorson kirkoon murtauduttiin
Seuraava artikkeliTurun arkkihiippakunnan tuomiokapitulin päätöksiä

Ei näytettäviä viestejä