Merimieskirkko myy Antwerpenin kirkon

Suomen Merimieskirkon hallitus on päättänyt luopua Antwerpenin merimieskirkon kiinteistöstä. Merimieskirkon työ merenkulkijoiden parissa Antwerpenissa jatkuu yhteistyökumppaneiden eli muiden merimieslähetysten tiloissa.

Antwerpenin 110-vuotias merimieskirkko myydään. Rakennus tarvitsisi mittavan peruskorjauksen, jonka kustannusten kattamiseen Merimieskirkolla ei ole mahdollisuuksia.

Myös kirkon käyttöaste on hiipunut. Laivat viipyvät satamissa erittäin vähän aikaa. Rekkakuskien määrä on myös vähentynyt, koska rekkaparkki on siirtynyt kauemmaksi kaupungin keskustasta.

Kiinteistöstä luopumisella halutaan turvata toiminnan jatkuminen ja kehittäminen tulevaisuudessa Antwerpenissa ja sen lähialueilla asuvien ja liikkuvien suomalaisten sekä erityisesti merenkulkijoiden parissa.

Benelux-maiden merimieskirkolla on jatkossa toimipisteet Brysselissä ja Rotterdamissa. Työtä tehdään Luxemburgissa ja Antwerpenissa. Työntekijät ovat tavattavissa normaaliin tapaan muissa pisteissä.

Antwerpenin merimieskirkko on toiminut Belgiassa asuvien suomalaisten kirkkona ja yhteisönä sekä palvellut suomalaisia merenkulkijoita, rekkakuskeja ja turisteja. Sen perusti vuonna 1905 Sigfrid Sirenius. Kirkon jäähyväisjuhlaa vietetään elokuun lopussa.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliTutkija: Auttamisen halu vaarassa byrokratisoitua
Seuraava artikkeliNigeria kielsi naisten sukupuolielimien silpomisen

Ei näytettäviä viestejä