Lähetysjuhlien puhuja: ”Jumala palkitsee auttajat”

Etiopialainen Samuel Nigusu valittiin 11-vuotiaana Mekane Yesus -kirkon ja Suomen Lähetysseuran kummiohjelmaan. Nyt hän toimii Kombolchan kaupungin lasten ja nuorten toimintakeskuksen johtajana.

– Kasvoin köyhässä ympäristössä ja haluan nyt auttaa lapsia, jotka ovat vaikeassa tilanteessa, Nigusu kertoo.

Hän syntyi Eritreassa, mutta muutti lapsena tätinsä ja tämän pojan kanssa Etiopiaan sisällissotaa pakoon. Nigusun vanhemmat olivat kuolleet aidsin heikentäminä. Myös täti oli saanut hi-viruksen.

Vuonna 2004 Dessien kaupunkiin perustettiin lasten ja nuorten toimintakeskus, jossa Nigusu vietti paljon aikaa koulun jälkeen. Suomalaiset lähetystyöntekijät opettivat lapsille käsitöitä ja muita taitoja.

Nenäpäivä-keräyksen tuella Mekane Yesus -kirkko rakennutti toimintakeskukset neljä vuotta sitten myös Kombolchan ja Woldiyan kaupunkeihin. Nigusu valittiin Kombolchan keskuksen johtajaksi.

Nigusu on nyt 25-vuotias. Hän meni naimisiin kuusi kuukautta sitten ja elää onnellisesti vaimonsa kanssa. Hän haluaa kiittää suomalaisia saamastaan avusta.

– Kummiohjelma antoi minulle uuden elämän, mutta Etiopiassa on edelleen paljon lapsia, jotka tarvitsevat apua. Auttaminen on ikään kuin lainaa Jumalalle. Me emme välttämättä voi palkita avusta, mutta Jumala palkitsee auttajat moninkertaisesti.

Nigusu osallistuu Valtakunnallisiin lähetysjuhliin Rovaniemellä 12.–14. kesäkuuta.

Kuva: Matti Karppinen

Lue lisää torstaina 11.6. ilmestyvästä Kotimaa-lehdestä.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliEspoon hiippakunnan tuomiokapitulin päätöksiä
Seuraava artikkeliLauantaina julistetaan lomarauha

Ei näytettäviä viestejä