Kiista Suurella sydämellä -verkkotunnuksesta jatkuu

Viestintävirasto on ratkaissut Tampereen seurakuntayhtymän ja Agile Design Oy:n välisen kiistan Suurella Sydämellä -palvelun verkkotunnuksista Agile Designin hyväksi.

Suurella Sydämellä -vapaaehtoistoiminta on Tampereen seurakunnissa kehitetty vapaaehtoistoiminnan verkkopalvelu. Sen valtakunnallinen koordinointivastuu siirtyi Kirkkopalvelut ry:lle viime syksynä.

Palvelun verkkotunnus suurellasydamella.fi ja suurellasydämellä.fi ovat kuitenkin olleet Agile Designin hallinnassa. Agile Design on tamperelainen ohjelmistoalan yritys.

Tampereen seurakuntayhtymällä ja Agile Designilla on erilainen näkemys siitä, kuka verkkotunnuksen omistaa. Osapuolilla on erilainen näkemys myös Agile Designin roolista palvelun rakentamisessa.

Nyt viestintävirasto on päättänyt, että verkkotunnusten hallinta säilyy Agile Designilla.

Agile Designin toimitusjohtajan Jari Kivimäen mukaan yritys on rakentanut palvelua ”yrittäjän riskillä” tavoitteenaan myydä palvelu myöhemmin. Kivimäen mukaan yritys toivoo sovintoratkaisua.

– Me olemme olleet alusta saakka valmiit sopimaan kiistan, mutta en voi suostua luopumaan kahdeksan vuoden työstä ilman korvausta, Kivimäki sanoo.

Tampereen seurakuntayhtymän kehitysjohtaja Timo Takala kertoo, että yhtymä tulee jatkamaan asiaan liittyviä juridisia prosesseja.

– Tämä oli viestintäviraston ratkaisu. Tämä ei ollut lopullinen päätös tässä asiassa, Takala sanoo.

Hän ei halua tässä vaiheessa yksilöidä tarkemmin, mitä juridiset prosessit ovat.

– Ne liittyvät tähän samaan kokonaisuuteen.

Tampereen seurakuntayhtymä voi halutessaan valittaa viestintäviraston päätöksestä. Lisäksi sekä Agile että seurakuntayhtymä ovat aikaisemmin tehneet asiasta tutkintapyynnön poliisille.

Suurella Sydämellä -vapaaehtoistoimintaa on tänä vuonna Yhteisvastuukeräyksen kotimaisena erityiskohteena. Keräysjohtaja Tapio Pajusen mukaan kiista ei vaikuta Yhteisvastuukeräykseen.

– Suurella Sydämellä -vapaaehtoistoiminta on Kirkkopalveluille rekisteröity tavaramerkki. Nyt vapaaehtoistoiminta on uudessa osoitteessa vapaaehtoistyö.fi. Olemme vaihtaneet ovea, josta palveluun mennään sisään, Pajunen sanoo.

Kirkkopalvelujen koordinoima Suurella Sydämellä -vapaaehtoistoiminta toimii nykyään osoitteessa vapaaehtoistyö.fi.

Kirkkopalvelut on Kotimaa24:ä julkaisevan Kotimaa Oy:n suurin omistaja.

Lue myös:

Suurella Sydämellä -osapuolet riidoissa – poliisikin kuvioissa

Suurella Sydämellä -kiista paisuu

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliRuotsissa riparilaiset hengenvaarassa
Seuraava artikkeliMiten onnistuu muslimien paasto vuoden lyhimmän yön kynnyksellä?

Ei näytettäviä viestejä