Chydenius-palkinto professori Gustav Björkstrandille

Vuoden 2015 valtakunnallinen Chydenius-palkinto on myönnetty professori, emerituspiispa Gustav Björkstrandille. Järjestyksessä seitsemäs Anders Chydeniuksen nimeä kantava palkinto jaettiin lauantaina Kokkolan kaupungintalolla.

Kokkolan kaupunki perusti Chydenius-palkinnon vuonna 1987. Se on suuruudeltaan 10 000 euroa. Palkinnolla kiinnitetään huomiota ansioihin, jotka liittyvät kirkkoherra, valtiopäivämies Anders Chydeniuksen monipuoliseen toimintaan yhteiskunnan kehittämisessä. Se myönnetään tunnustukseksi esimerkiksi merkittävästä talous- tai kulttuuripoliittisesta tai yhteiskunnallisesta toiminnasta. 

Kokkolan kaupunginhallituksen nimeämä palkintolautakunta antoi palkinnon professori Gustav Björkstrandille tunnustukseksi pitkäaikaisesta ja monipuolisesta työstä kirkkoherra Anders Chydeniuksen elämäntyön ja aatteiden esille nostamisessa kansallisilla ja kansainvälisillä areenoilla.

Aikaisemmin Chydenius-palkinnon ovat saaneet professori H.R. Nevanlinna, professori Ilkka Niiniluoto, arkkipiispa John Vikström, presidentti Mauno Koivisto, EU:n emeritusoikeusasiamies Jacob Söderman ja ministeri Elisabeth Rehn

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliSuomen vanhimman kirkon pienoismalli ensi kertaa esillä
Seuraava artikkeliPerussuomalaiset vetävät itsenäistä linjaa avioliittolakikysymyksessä

Ei näytettäviä viestejä