The Guardian oikoo: Uutinen avaruudesta löytyneestä elämästä ankka

Eilen brittilehti The Guardian -lehti julkaisi uutisen avaruudesta löytyneestä elämästä. Vielä saman päivän aikana se on kuitenkin jo ehtinyt kiistää oman uutisensa.

Kotimaa24:kin kertoi eilen The Guardianin uutista siteeraten, että Philae-laskeutujan tutkimalla Tshurjumovin‒Gerasimenkon komeetalla saattaa olla elämää.

Tutkijoiden mukaan komeetan pintaa peittää musta hiilivetykuori. Tämä puolestaan voi selittyä sillä, että jäisen pinnan alla on eloperäisiä organismeja.

Nopeassa tahdissa kuitenkin selvisi, ettei uutinen pidä paikkaansa. Tähtitieteen asiantuntijat raivostuivat ja kiistivät tiedot nopeasti. The Guardiania syytettiin jopa itsensä häpäisemisestä.

Eilisen kohu-uutisen takana oli kiistelty tähtitieteilijä, professori Chandra Wickramasinghe. The Guardianin mukaan hän oli jopa lausunut
Daily Mirrorille
, että tutkimustieto osoittaa yksiselitteisesti mikro-organismien löytymisen. Nyt kuitenkin Wickramasinghen kanssa tutkimusta tekevä kollegakin kiistää väitteen elämästä. Komeetan pinnan muutokset eivät vaadi selityksekseen biologisia mekanismeja.

Wickramasinghe on aiemmin väläytellyt muun muassa teoriaa, jonka mukaan SARS-virus on ulkoavaruudellista perää. Tosin professorin hypoteesia siitä, että elämän molekulaariset rakennusosat olisivat tulleet maapallolle komeetoista, pidetään The Guardianin mukaan nykyisin laajalti mahdollisena.

Lue myös:

The Guardian: Avaruudesta saattoi löytyä elämää

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliVenäjän ortodoksinen kirkko tylyttää amerikkalaista demokratiaa syntiseksi
Seuraava artikkeliVantaan Asuntomessuilla järjestetään messumessu

Ei näytettäviä viestejä