Vantaan Asuntomessuilla järjestetään messumessu

Vantaan seurakunnat ovat monin tavoin mukana Asuntomessuilla Vantaan Kivistössä. Messualueella on Vantaankosken seurakunnan Konttikirkko, jossa voi käydä hengähtämässä ja juttelemassa seurakuntien työntekijöiden kanssa.

Konttikirkosta vastaa messujen ajan Marjaverkko, johon kuuluu monia alueen toimijoita, myös Vantaankosken seurakunta. Lapset on huomioitu leikkimökkikirkolla.

– Vantaankosken seurakunnan vapaaehtoiset nikkaristit ovat tehneet leikkimökistä Seutulan kappelin näköisen. Leikkimökillä järjestetään myös popup –pyhäkouluja, kertoo Vantaankosken seurakunnan kirkkoherra Hannu Pöntinen.

Kivistön kirkko sijaitsee lähellä uutta Kivistön asemaa ja asuntomessualuetta. Messujen ajan kirkko toimii tiekirkkona. Asuntomessujen aluksi ja lopuksi kirkolla vietetään ”messumessua”. Messussa kuullaan ja lauletaan Pekka Kivekkään sanoittama, Suvivirren sävelmään soiva asuntomessuvirsi, joka on tiettävästi ensimmäinen messuille tehty virsi.

– Toivon, että virren myötä alueen uudet asukkaat löytäisivät Kivistöstä armahtavan ympäristön, löytäisivät tien muihin ihmisiin, muihin muuttajiin. Talon rakentaminen voi olla myös ahdistavaa aikaa, mutta kirkkoon voi joka tapauksessa kömpiä, ottaa yhteyttä seurakuntaan ja polvistua ehtoolliselle, Kivekäs toteaa.

Asuntomessuvieraita houkutellaan tutustumaan Vantaaseen myös Bongaa kirkko -kierroksilla, joille on bussikuljetus messualueelta.

Asuntomessut järjestetään Vantaan Kivistössä 10.7.–9.8.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliThe Guardian oikoo: Uutinen avaruudesta löytyneestä elämästä ankka
Seuraava artikkeliDesmond Tutu uusi vihkivalansa

Ei näytettäviä viestejä