Kesäjuhlilla naurettiin ja laulettiin julkkisten johdolla – mutta vain vähän

Hengellisistä kesäjuhlista eniten julkkisesiintyjiä keräsivät tänä vuonna Suomen Luterilaisen evankeliumiyhdistyksen Evankeliumijuhlat Sastamalassa toissa viikolla.

Juhlan ohjelmatoimikunnan pääsihteerin Olli Koskenniemen mukaan tunnettujen esiintyjien kerääminen ohjelmaan ei ole ollut itsessään tavoite.

Lauluyhtye Club For Fiven konsertti toteutettiin yhteistyössä samaan aikaan Sastamalassa järjestettyjen Vanhan kirjan päivien kanssa. Muusikko Hanna Ekolan isä on vanha Sleyn piirisihteeri ja konsertti järjestettiin Ekolan lapsuuden rukoushuoneella. Ylen lastenohjelmista tuttu muusikko Satu Sopanen laulatti lapsilla hengellisiä lastenlauluja.

Evankeliumijuhlan juhlakentällä esiintynyt stand up -koomikko Mikko Vaismaa tunnetaan kristillisestä vakaumuksestaan. Hän esiintyi viime viikonloppuna myös Kansanlähetyspäivillä Turussa.

– Minun mielestäni Vaismaa toi hyvää kevennystä ja ansaitsi paikkansa. Nämä ovat haasteellisia tilanteita. Aina joku kyselee, oliko se liian kevyttä, Koskenniemi sanoo.

Myös Kansanlähetyspäiviä järjestävä Pyry Winter uskoo stand up -komiikan olevan nykyaikaa. Kansanlähetyspäivillä esiintyi Vaismaan lisäksi koomikkopappi Sampsa Simpanen.

– Joku on sanonut, että armon tuntevan seurakunnan tuntee siitä, että siellä nauretaan. Meillä on hyviä koomikoita ja vielä kristittyjä, niin miksi ei? Winter pohtii.

Useimmat hengellisistä kesäjuhlista keräävät vain niukasti valtakunnan tason julkkiksia. Esimerkiksi vanhoillislestadiolaisten Suviseurojen ohjelmassa esiintyvät vain liikkeen omat puhujat.

Kesäjuhlilla kiertävätkin ahkerasti esimerkiksi liikkeiden piiriin kuuluvat gospel-muusikot. Pekka Simojoki esiintyi sekä Kansan Raamattuseuran Sanan suvipäivillä että Kansanlähetyksen Kansanlähetyspäivillä.

Jaakko Löytty puolestaan konsertoi sekä Suomen Lähetysseuran Lähetysjuhlilla ja Herättäjä-Yhdistyksen Herättäjäjuhlilla. Löytty työskentelee Herättäjä-Yhdistyksen aluesihteerinä. Herättäjäjuhlien oheisohjelmassa esiintyi myös esimerkiksi oopperalaulaja Esa Ruuttunen.

Kansanlähetyspäivien debattiin osallistuivat kansanedustajat Timo Laaninen (kesk), Päivi Räsänen (kd) ja Mika Niikko (ps). Kuva: Mikale Elmolhoda / Kansalähetys

Lue lisää kesäjuhlien julkkisvieraista torstaina 9.7. ilmestyvästä Kotimaasta.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliPopup-pyhäkoulu on osa Jyväskylän Kesää
Seuraava artikkeliJoka toinen suomalainen myönteinen yhteiskuntasopimukselle

Ei näytettäviä viestejä