Oulun seurakuntayhtymä korvaa entisen kirkkoherran oikeudenkäyntikuluja

Oulun seurakuntayhtymä korvaa entiselle Oulujoen kirkkoherralle puolet hänelle määrätyistä vahingonkorvauksista ja oikeudenkäyntikuluista. Seurakuntayhtymä ei sen sijaan korvaa nykyisin Rovaniemen kirkkoherrana olevan Jouni Riipisen saamia sakkoja. Asiasta kertoi ensimmäisenä sanomalehti Kaleva.

Riipinen tuomittiin talvella työsyrjinnästä sakkoihin Oulun käräjäoikeudessa. Tuomio koski Riipisen toimintaa Oulujoen kirkkoherrana. Samassa yhteydessä tuomittiin sakkoihin myös seurakunnan lapsityönohjaaja. Tämä on valittanut saamastaan tuomiosta.

Seurakuntayhtymän päätös korvata vahingonkorvauksia Riipiselle perustuu niin sanottuun isännän vastuuseen, kertoo Oulun evankelis-luterilaisen seurakuntayhtymän yhtymäjohtaja Ilpo Kähkönen
Kotimaa24:lle. Oikeudenkäyntikulujen korvaaminen puolestaan perustuu tilanteesta tehtyyn kokonaisharkintaan.

Päätöksen on tehnyt yhteinen kirkkoneuvosto Riipisen oman hakemuksen pohjalta. Seurakunta korvaa kaikkiaan lähes 23 000 euroa oikeudenkäyntikuluja ja 3 500 euroa vahingonkorvauksia.

Kyseessä on Kähkösen mukaan ensimmäinen kerta, kun Oulun seurakuntayhtymä korvaa työntekijänsä oikeudenkäyntikuluja. Hakemuksiakaan ei ole aikaisemmin tullut.

Kähkönen huomauttaa, että tuomiossa tekoa ei pidetty tahallisena, vaan tuottamuksellisena. Hän kuitenkin kieltäytyy ottamassa tarkempaa kantaa valtuuston perusteluihin korvauksen maksamisesta. Päätöksessä on käytetty yhtymän juristin selvitystä vastaavista korvaustapauksissa muualla Suomessa.

Kähkönen ei myöskään ota kantaa siihen, olisiko lapsityönohjaajan kuluja korvattu, jos hän olisi jättänyt hakemuksen lainvoimaisesta tuomiosta. Harkintaan vaikuttaa muun muassa työntekijöiden virka-asema.

– Riipisen osalta tuomio on lainvoimainen, hän ei lähtenyt valittamaan siitä, Kähkönen sanoo.

Lue myös:

Oulun tuomikapituli totesi, ettei samasta teosta tule antaa kahta rangaistusta

Jouni Riipinen Rovaniemen seurakunnan kirkkoherraksi

Rikossyyte muutti kirkkoherranvaalin ehdollepanoa Rovaniemellä

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliPiispa Luoma: Avustusten antaminen rakennushankkeisiin ei kuulu uskontodialogiin
Seuraava artikkeliKristillis-buddhalainen meditaatiohetki kutsuu ihmisiä Helsingin seurakuntien toimintakeskukseen

Ei näytettäviä viestejä