Anas Hajjar US:ssa: Helsingin moskeija on suomalainen hanke

Helsinkiin suunnitellun suurmoskeijan toimijat ovat suomalaisia ja toiminta suomalaista, vakuuttaa Suomen islamilaisen yhdyskunnan imaami Anas Hajjar
Uuden Suomen haastattelussa.

– Se, että raha tulee jostain, ei tarkoita että toiminta tulisi olemaan sellaista kuin joku maa haluaa, Hajjar sanoo lehdelle.

– Bahrainista tulee projektin alkurahoitus. Säätiön rahoittajat ovat vielä auki, kuinka monta ja mitä tahoja tulee mukaan. Rahoittajia tulee olemaan useita, sekä valtiollisia että järjestötahoja, hän jatkaa.

Hajjar kiistää myös, että moskeijahanke olisi vaikuttanut sunni- ja shiiamuslimien väleihin Suomessa, kuten Helsingin Sanomat aiemmin kertoi. Hajjarin mukaan jännitteet eivät johdu moskeijasta.

– Poliittisilla syillä, mitä Syyriassa ja Irakissa tapahtuu, on vaikutusta, mutta tästä projektista se ei johdu, Hajjar sanoo.

Hänen mukaansa myöskään suurmoskeijan ovella ei kyseltäisi, onko tulija shiia- vai sunnimuslimi.

Hajjar kertoo, että monitoimikeskus- ja moskeijahanke on ollut Suomen islamilaisen neuvoston kokouksissa esillä, mutta järjestö ei vielä ole ratkaissut millä tavalla se on hankkeessa mukana.

Myös hankketta edistävän FOKUS ry:n puheenjohtaja Ilari Rantakari alleviivasi hankeen suomalaisuutta Kotimaa24:n haastattelussa:

– Kyseessä on itsenäinen suomalainen hanke suomalaisen yhteiskunnan hyväksi. Kyse on kulttuurien ja uskontojen välisen vuoropuhelun vahvistamisesta.

Kuva: Johannes Wiehn

Lue myös:

Suurmoskeijahanke epäilyttää Suomen muslimeja

Mistä suurmoskeijahankkeessa oikein on kyse

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKysely: Karttaminen on Jehovan todistajien parissa yleistä
Seuraava artikkeliVenäjän ortodoksinen kirkko haluaa Iisakinkirkon

Ei näytettäviä viestejä