Ortodoksit valitsivat vuoden papin

Ortodoksisten pappien liitto (OPL) on valinnut Joensuussa pitämiensä syyspäivien yhteydessä vuoden 2015 papiksi rovasti Markku Toivasen, joka jäi alkuvuodesta eläkkeelle Tampereen ortodoksisen kirkkoherran tehtävästä.

Valinnan perusteluissa todettiin, että Toivanen on ”kehittänyt seurakuntaa työympäristönä, edistänyt työntekijöiden hyvinvointia, vahvistanut heidän osaamistaan ja siten tukenut heidän motivaatiotaan tehdä kirkon työtä”.

– Jokainen pappi kilvoittelee työssään omien henkilökohtaisten ominaisuuksiensa kanssa ja niiden työympäristöjen, ihmisten ja tehtävien kanssa, jotka kullakin eteen uran varrella osuvat. Kenties tämän korostaminen auttaa äskettäin riviin astuneita pappeja huomaamaan, että pappeus saa kirkossa hyvin monenlaisia ilmentymiä ja että tämä moninaisuus myös yhdistää meitä kaikkia, Markku Toivanen sanoo Ortodoksisen kirkon verkkosivulla.

Markku Toivanen valmistui alunperin luokanopettajaksi Helsingin yliopistosta vuonna 1977 ja teologian maisteriksi Joensuun yliopistosta vuonna 1996. Hänet vihittiin diakoniksi vuonna 1992 ja papiksi vuonna 1996.

Ortodoksisten pappien liitto on vuonna 1925 perustettu hengellinen järjestö, jonka tehtävänä on pitää yhteyttä Suomen ortodoksisen kirkon papiston ja teologien välillä.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliPelastakaa Lapset: Turvapaikanhakijalasten saatava olla lapsia
Seuraava artikkeliMitä on köyhyys? – Teologit vastaavat

Ei näytettäviä viestejä