Seurakunta leikkaa vääriltä huhuilta siipiä Lammilla

Suomen Punaisen Ristin ylläpitämä vastaanottokeskus Hämeenlinnan Lammilla yritettiin sytyttää tuleen viime yönä heittämällä polttopullo asunnon ikkunaan. Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut.

Lammin seurakunnan diakoniatyöntekijä Jürgen Skaffari kertoo kuulleensa asiasta vastikään median välityksellä. Hänen mukaansa seurakunnan tärkein tehtävä on edelleen jakaa ajantasaista faktatietoa turvapaikanhakijoihin liittyen.

– Jatkamme samaa linjaa kuin tähänkin asti eli pyrimme leikkaamaan perättömiltä huhuilta siivet ja kertomaan totuutta vastaanottokeskusten elämästä ja turvapaikanhakijoista, Skaffari sanoo Kotimaa24lle.

– Tämä viimeöinen tapaus ei todellakaan kuvasta yleistä ilmapiiriä Lammilla. Esimerkiksi SPR on saanut niin paljon turvapaikanhakijoille suunnattuja lahjoitustavaroita, ettei niille kaikille ole vielä edes tarvetta. Ihmisillä on valtava auttamisenhalu, Skaffari jatkaa.

Poliisin mukaan tuhotyön yritys on tapahtunut aamuyöllä puoli kolmen ja puoli neljän välillä. Poliisi kaipaa tapahtuneesta yleisöhavaintoja.

Vastaanottokeskus sijaitsee kerrostalossa, joka on ollut vastaanottokeskuksen käytössä vuodesta 2009. Kerrostalossa on asukkaita noin 70, ja he tulevat eri maista. Talossa asuu myös lapsiperheitä.

Lammin kirkkoherra Heli Ulvinen tuomitsee selkein sanoin viimeöisen iskun.

– Emme missään tapauksessa hyväksy mitään väkivaltaa. Kristittyinä meidän tehtävämme on luoda toivon näköaloja ja osoittaa välittämistä. Usko antaa pohjan toivolle hyvinkin vaikeassa maailmantilanteessa, Ulvinen sanoo.

Lammilla on ollut vastaanottokeskus jo kuusi vuotta. Jürgen Skaffarin mukaan paikkakuntalaiset ja turvapaikanhakijat ovat tulleet toimeen hyvin.

– Toki tilanne on nyt hyvin erilainen, kun turvapaikanhakijoita on tullut paljon lisää. Olemme pieni kyläpahanen Hämeenlinnan kyljessä ja väkimäärästämme on ulkomailta tulleita pian 10 prosenttia. Tämä on omiaan herättämään pelkoja, Skaffari sanoo.

Hän kertoo, että seurakunnalla ei ole Lammin vastaanottokeskuksissa varsinaista toimintaa. Pidempään paikkakunnalla asuneet kristityt maahanmuuttajat kuitenkin osallistuvat seurakunnan tilaisuuksiin.

Kuva: Matti Siivonen / Lammin seurakunta. Kuvassa Lammin kirkon kellotapuli.

Lue myös:

Kirkkoherra: ”Lähimmäisenrakkaus ei ole valikoivaa”

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKirkkoherra Seppo Sattilainen irtisanoutui
Seuraava artikkeliIrakin pakolainen: ”Irakiin emme voi koskaan palata”

Ei näytettäviä viestejä