Oulun seurakunnat vähentää kolmanneksen kiinteistöistään

OulunseurakunnatLOGO

Kiinteistöpinta-alasta 15 prosenttia myydään tai puretaan mahdollisesti jo vuoteen 2017 mennessä.

Päätös kiinteistöistä luopumisesta on linjaratkaisu ja sen jälkeen alkaa varsinainen valmistelu. Yhteinen kirkkovaltuusto edellytti, että valmisteluvaiheessa otetaan huomioon seurakuntien talouden tasapainottamiseen antamat lausunnot.

Myymisellä ei ensisijaisesti haeta lisää rahaa kassaan, vaan säästöä tulee pitkällä aikavälillä erityisesti kiinteistöjen käyttö- ja korjauskustannuksista.

Toisena vaihtoehtona olisi ollut henkilöstön vähentäminen.

Nyt ei kuitenkaan vielä tehty päätöksiä yksittäisistä kiinteistöistä. Jos myymiseen, purkamiseen tai muuhun nykytilannetta muuttavaan ratkaisuun päädytään, päätökset tehdään kustakin kiinteistöstä myöhemmin erikseen.

Oulun seurakuntayhtymällä on tällä hetkellä 18 kirkkoa, 28 seurakuntataloa ja 9 leirikeskusta sekä lukuisa määrä muita kiinteistöjä, kuten juhlahuoneistoja, huoltorakennuksia, toimistotiloja ja asuntoja.

Talouden turvaamiseen oli ryhdyttävä, vaikka yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyi maanantaina Oulun seurakuntayhtymän tilinpäätöksen, joka oli 21,8 miljoonaa euro ylijäämäinen. Positiivinen tulos selittyy pitkälti Oulun seurakuntayhtymän vapaaehtoisen eläkerahaston purkamisella. Rahastosta tuloutettiin 19,6 miljoonaa euroa. Kiinteistöjen myynnistä syntyi myyntivoittoja noin miljoona euroa. Oulun seurakuntayhtymän toimintamenot olivat vuonna 2012 26,7 miljoonaa euroa. Verotuloja kertyi yhteensä 24,7 miljoonaa euroa.

Lue myös: Vantaan seurakuntien tavoite vähentää neljännes tiloistaan

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKaikki lähetysjärjestöt allekirjoittaneet perussopimuksen
Seuraava artikkeliPelastusarmeijan kenraali eläkkeelle

Ei näytettäviä viestejä