”Joudumme tulevaisuudessa enemmän pohtimaan sitä, miksi olemme kristittyjä”

Pitääkö maahanmuuttajille ja turvapaikanhakijoille julistaa evankeliumia, kysyi Rauhan Tervehdys Oulun seudulla. Yksi kysymyksistä kuului: Ovatko uskonnonvapaus ja lähetyskäsky ristiriidassa?

– Mielestäni eivät ole. Uskonnonvapaus antaa mahdollisuuden pitää evankeliumia esillä ja myös mahdollisuuden olla ottamatta evankeliumia vastaan, vastasi Oulun vapaaseurakunnan pastori Risto Wotschke.

– Uskonnonvapauteen kuuluu nimenomaan oikeus julkisesti harjoittaa ja tuoda esille uskonnollinen vakaumuksensa. Tällöin se tarkoittaa myös oikeutta lähetystehtävään, sanoi Tuiran seurakunnan kirkkoherra Niilo Pesonen.

Rauha Tervehdyksen jutussa käy ilmi, että helluntaikirkko sanoo tekevänsä avoimesti lähetystyötä turvapaikanhakijoiden keskuudessa.

Niilo Pesosen mukaan islam on lähetysuskonto kuten kristinuskokin, joten on oletettavaa, että muslimit tekevät lähetystyötä.

– Mielestäni tätä ei kuitenkaan tarvitse pelätä. Joudumme tulevaisuudessa enemmän pohtimaan sitä, miksi olemme kristittyjä. Olen vakuuttunut, että silloin Kristuksessa maailmaan tullut pelastus, joka ei vaadi, vaan tuo armon ja rauhan, on valtava voima, Pesonen sanoo.

Kuva: Joona Raudaskoski

Lue myös:

Piispa: Lähetyskäsky voimassa myös maahanmuuttajia kohdatessa

”Laupeutta minä tahdon enkä herätyskokouksia”

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKirkolliskokous ei koreile vaatteillaan
Seuraava artikkeliArmo puhuttelee kaikkia, mutta synti ei

Ei näytettäviä viestejä