Ilmastonmuutos ahdistaa kansoja eri lailla

Latinalaisen Amerikan maissa stressataan enemmän kuin missään muualla ilmastonmuutoksesta. Toisaalta kiinalaisia ilmastonmuutos ei juuri häiritse, jos heitä verrataan muihin kansakuntiin.

Nämä tiedot ja paljon muuta käyvät ilmi yhdysvaltalaisen Pew Research Centerin tuoreesta kyselytutkimuksesta. Siinä esitettiin samat kysymykset 40 eri maassa asuville haastatelluille.

Latinalaisessa Amerikassa 74 prosenttia vastanneista oli sitä mieltä, että ilmastonmuutos on hyvin vakava ongelma. Vastaavasti vain 18 prosenttia kiinalaisista oli samaa mieltä.

Ääripäiden välille tässä kysymyksessä asettuivat kyselyssä afrikkalaiset (61 prosenttia), eurooppalaiset (54 prosenttia), yhdysvaltalaiset (45 prosenttia), Aasian–Tyynenmeren alueen asukkaat (45 prosenttia) ja Lähi-idän asukkaat (45 prosenttia).

Uskontokunta vaikuttaa ilmastohuolen määrään

Myös uskontokunta näyttäisi vaikuttavan siihen, kuinka vakavasti ihminen suhtautuu ilmastonmuutokseen.

Paavi Franciscuksen toukokuinen kiertokirje Laudato Si otti kantaa ilmastonmuutokseen pitäen sitä globaalina ongelmana, jolla on vakavia seurauksia.

Pew Researchin mukaan Yhdysvalloissa puolet katolilaisista on sitä mieltä, että ilmastonmuutos on erittäin vakava ongelma ja 39 prosenttia on hyvin huolissaan sen vaikutuksista omaan elämäänsä.

Yhdysvaltalaisista protestanteista vain 34 prosenttia oli asiasta hyvin huolissaan ja vain 26 prosenttia uskoi ilmastonmuutoksen vahingoittavan heitä itseään heidän elinaikanaan.

On mielenkiintoista, että Yhdysvalloissa uskonnottomat olivat ilmastonmuutoksen vaikutuksista omaan elämäänsä yhtä vähän huolissaan kuin protestantit, mutta esimerkiksi Kanadassa ja Australiassa uskonnottomien tuntema huoli ylitti katolilaistenkin lukemat.

Lue myös:

Kirkon eläkerahasto raportoi hiilijalanjälkensä vuosittain

”Maailma alkaa näyttää yhä enemmän kasalta saastaa”

Islamilainen hätähuuto ilmaston puolesta julkaistaan ensi viikolla

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliDiakin valmistuneet kansainvälinen joukko
Seuraava artikkeliOrtodoksirabbi: vapaamielinen juutalaisuus luo ”hengellisen holokaustin”

Ei näytettäviä viestejä