Kysely: Palestiinalaiset väkivaltaisen intifadan kannalla

Palestiinalaisen kyselytutkimuksen mukaan 67 prosenttia palestiinalaisista aikuisista kannattaa puukotusterrorihyökkäyksiä israelilaisia vastaan.

Asiasta kertoo
Jerusalem Post
.

Aseellisen intifadan kannalla on 60 prosenttia ja 66 prosenttia arvelee väkivallan eskaloitumisen olevan itselleen positiivinen asia.

Edelleen 54 prosenttia vastustaa kahden valtion ratkaisua Israelin kanssa, mutta jopa 70 prosenttia ei halua yhtä yhteistäkään valtiota, jossa arabeilla ja juutalaisilla olisi samat oikeudet.

Toisaalta 73 prosenttia haastatelluista oli sitä mieltä, että nuorten koulutyttöjen ei pitäisi osallistua hyökkäyksiin israelilaisia vastaan.

Kyselyssä kartoitettiin myös palestiinalaisten itsehallinnon (Palestinian Authority) suosiota. Vastanneista 65 prosenttia toivoi presidentti Mahmoud Abbasin eroavan virastaan ja 78 prosenttia piti palestiinalaishallinnon instituutioiden olevan korruptoituneita.

Gazan kaistalla 41 prosenttia vastanneista haluaisi muuttaa ulkomaille. Kaikkein suosituin toivottu kohde on Eurooppa.

Kyselytutkimuksen teki Ramallahissa toimiva Palestinian Center for Policy and Survey Research. Kyselyyn vastasi 1 397 aikuista palestiinalaista Länsirannalla ja Gazassa.

Lue myös:

Rauha Israel-Palestiina konfliktissa tuottaisi miljoonia

Ilmoita asiavirheestä

Edellinen artikkeliOrtodoksirabbi: vapaamielinen juutalaisuus luo ”hengellisen holokaustin”
Seuraava artikkeliPohjois-Karjalassa ryhdytään selvittämän suuryhtymää yli hiippakuntarajojen

Ei näytettäviä viestejä