Pyry Survon Joulu tulee pääsi Kauneimpiin Joululauluihin

Kauneimmat Joululaulut -vihkon sivuillla on joka vuosi joku uusi tai vähän tunnettu laulu. Tänä vuonna se on Pyry Survon 16-vuotiaana säveltämä Joulu tulee.

– Halusin kirjoittaa laulun, jossa yhdistyvät arki ja juhla, herkkyys ja mahtipontisuus. Laulun, joka on samalla kotoisa ja ihmisiä yhdistävä. Joululaulun, jossa sanoma Vapahtajasta tuo toivoa ja rauhaa tähän levottomaan aikaan, Pyry kertoo.

Hän on innoissaan siitä, että hänen laulunsa nyt esitellään miljoonayleisölle.

Pyry Survo on 23-vuotias tamperelainen säveltäjä ja äänisuunnittelija. Hän opiskelee neljättä vuotta Tampereen ammattikorkeakoulussa elokuvan ja television koulutusohjelmassa. Hän on säveltänyt ja äänisuunnitellut lyhytelokuvia, videoteoksia, dokumenttielokuvia, musiikkivideoita ja mainoksia.

Joulu tulee -kappaleen tehdessään Pyry oli vasta 16-vuotias. Vuodesta 2009 lähtien laulua on laulettu hänen syntymäpaikkakunnallaan Petäjävedellä koulussa ja Kauneimmat Joululaulut -tapahtumissa.

Vuonna 2014 hän haki laulullaan apurahaa Suomen Lähetysseuran Kaskinen-Simojoki-rahastolta, joka tukee kristillistä yhteislauluperinnettä. Apurahaa hän ei saanut, mutta nuori lupaava säveltäjä päätettiin palkita sisällyttämällä ”Joulu tulee” Kauneimmat Joululaulut -lauluvihkoon.

Kuva: Matti Karppinen.

Kuuntele Pyry Survon säveltämä joululaulu:

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliPostia 
John Vikströmille
Seuraava artikkeliVirret auttavat työstämään elämän kipupisteitä

Ei näytettäviä viestejä