EKK:n komissio: Euroopan neuvoston eutanasialinjaus tervetullut

Euroopan kirkkojen konferenssin kirkko ja yhteiskunta -komission pääsihteeri Richard Fischer pitää Euroopan neuvoston kielteistä eutanasialinjausta tervetulleena keskustelunavauksena. Myös Vatikaani on kiitellyt päätöslauselmaa kulttuurisesti merkittäväksi.

Euroopan neuvosto totesi päätöslauselmassaan tammikuun 25. päivänä, että kuolinavun täytyy olla aina kiellettyä eikä elämään ja kuolemaan liittyvä päätöksenteko voi perustua yleiseen arvokeskusteluun.

Fischerin mukaan päätöslauselma tarjoaa kielteisen eutanasialinjauksen lisäksi tiekartan kuolevien hoitoon. Sen mukaan puolustuskyvyttömien potilaiden edunvalvonnasta voidaan huolehtia muun muassa hoitotestamenttien avulla.

Fischer luonnehtii EKK:n jäsenkirkkojen eutanasiaa koskevia näkemyseroja pieniksi. Hän ei kerro ENI-uutispalvelun haastattelussa mikä EKK:n virallinen kanta asiassa on.

Euroopan neuvoston päätöslauselma ei millään tavoin sido neuvoston 47 jäsenmaata. Eutanasia on sallittu Hollannissa ja Belgiassa 2000-luvun alussa. Myös Sveitsin lainsäädäntö sallii avustetun itsemurhan.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKotimaa24 julkaisee kirkolliskokousvaalien äänimäärät
Seuraava artikkeliKirkko huolissaan vankien päihdekuntoutuksen tilasta

Ei näytettäviä viestejä