Barbien muslimiserkku ihastuttaa netissä

Barbie-nukke on saanut islaminuskoisen serkun, Hijab-barbien, joka kerää yleisöä Instagram-kuvapalvelussa. Asiasta kertoo CNN.

Hijab-barbien, eli Hijarbien on luonut nigerialainen Haneefa Adam, 24, joka halusi antaa kaltaisilleen muslimitytöille toisenlaisen nukkevaihtoehdon.

Barbie on totuttu näkemään melko vähäpukeisena, mutta hijarbie on pukeutunut Adamin valmistamiin peittäviin mutta tyylikkäisiin vaatteisiin huiveineen päivineen.

– Minusta oli tärkeää, että nukke olisi pukeutunut siten, kuten minä itsekin, Haneefa Adam sanoi CNN:lle.

Hän halusi tarjota muslimitytöille samaistuttavan roolimallin.

– Sillä on juurensa minun uskonnossani ja kulttuurisessa identiteetissäni. Barbie pukeutuu erittäin niukasti ja erilaisella tavalla, eikä siinä ole mitään väärää, Adam kertoi.

Hän pohtii CNN:n haastattelussa ihmisten käsitystä siitä, että musliminaiset pakotetaan pukeutumaan peittävästi. Adamin mukaan tämä ei pidä paikkaansa, vaan moni haluaa ilmaista uskontoaan peittävällä vaatetuksella. Hijarbie-nuken hän näkee hyvänä mahdollisuutena korjata väärinkäsityksiä.

Hijarbielle perustettu tili Instagram-kuvapalvelussa on saanut jo yli 40 000 seuraajaa. Adamilta on kyselty myös mahdollisuuksia ostaa nukkea.

Suomessa Hijab-barbiesta kertoi ensimmäisenä nainen.com-sivusto. Seuraa Hijarbien tyyliä Instagramissa.

Kuva: Kuvakaappaus Instagramista

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliMiksi kirkko ei kommentoi Aurinkorannikon suomalaisten lastensuojeluasioita?
Seuraava artikkeliVastaisku Valomerkille? – Seurakuntalehdet tiivistämässä yhteistyötä

Ei näytettäviä viestejä