Seurakuntien Mummon Kammari saa kaupungilta työntekijöitä

Tampereen seurakuntien vapaaehtoisen vanhustyön keskus Mummon Kammari saa kaupungilta vetoapua. Kaksi Tampereen kaupungin kotihoidon ja asumispalveluiden kokenutta hoitotyöntekijää on siirtynyt Mummon Kammariin vapaaehtoistoiminnan ohjaajiksi.

Työntekijät jatkavat edelleen kaupungin työntekijöinä, mutta toimivat Mummon Kammarin avunvälitystiimissä. Hoitajat kouluttavat ja perehdyttävät vapaaehtoisia tehtäviinsä.

Mummon Kammarissa on seurakunnan palkkaamana kuusi kokoaikaista ja yksi osa-aikainen työntekijä. Vapaaehtoisia toimii kodeissa, hoitolaitoksissa ja Mummon Kammarin toimintakeskuksessa eli kyläpaikassa yhteensä noin tuhat. Vapaaehtoiset toimivat vanhusten juttukavereina, ulkoiluseurana, asiointiapuna ja lääkäriin saattajina. Lisäksi he auttavat kodin askareissa.

– Ammattiavun rinnalle tarvitaan kipeästi vapaaehtoisia, mutta nykyisellään Mummon Kammarin vapaaehtoisavun välitys ei enää riitä. Siksi päätimme kaupungin kanssa syventää yhdessä tekemistä uudelle tasolle, toiminnanjohtaja Maarit Tammisto kertoo.

Kuva: Minerva Seppälä

Lue myös:

Mummon Kammari täyttää 25 vuotta

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliArkkipiispa Ylelle: Rajojen sulkeminen ei ole oikea suunta
Seuraava artikkeliMahdollisuus muutokseen rantautui Kymenlaaksoon

Ei näytettäviä viestejä