Uppsalassa voi harrastaa Qigongia kirkossa – suomeksi

Uppsalassa voi käydä kirkossa harrastamassa kiinalaista Qigongia, suomeksi. Ruotsin yleisradioyhtiö SVT kertoo uutisessaan, että pappi Sanna Bäckvallin vetämä suomenkielinen Qigong-ryhmä kokoontuu Uppsalan Almtunan kirkossa joka toinen tiistai.

Qigong-harjoituksissa keskitytään taivaassa, maassa ja ihmisessä vaikuttavaan bipolaariseen voimaan, Qi:hin. Ihmisessä Qi-energian esteetön virtaus tarkoittaa tervettä kehoa ja tasapainoista mieltä. Qigong on kehon, mielen ja hengen terveyttä ja hyvinvointia edistävä liikunta-, mietiskely- ja hoitomenetelmä. Taustalla vaikuttavat taolaisuus, buddhalaisuus ja konfutselaisuus.

– Ajattelen, että ihminen on kokonaisvaltaisesti henki, sielu ja ruumis. Kirkossamme on jotenkin unohdettu ruumis, istumme ihan liikaa kirkon penkissä. Minun mielestäni kirkossa voisi liikkua vapaasti, se tekee hyvää ihmisen kokonaisvaltaiselle terveydelle, Bäckvall sanoo SVT:n haastattelussa.

Bäckvall vetää Qigongin perussarjaa, jossa käydään läpi koko keho, rentoutumisesta liikesarjojen kautta itsehierontaan. Hän sai itse Qigongista apua vakavan onnettomuuden jälkeen muutama vuosi sitten.

– Koen, että kaikki se, mikä elvyttää ja lievittää jollakin tavalla ihmisten sairauksien oireita, sopii myös kirkkoon, Bäckvall sanoo.

Suomessa on toiminut jo vuodesta 1988 yhdistys, jonka tehtävä on mahdollistaa monipuolista Qigongin harrastamista.

Kuva: Kuvakaappaus suomalaiselta Qigong-sivustolta. 1970 luvun alussa tehtiin Changshassa, Kiinassa hautalöytö, josta löydettiin 44 kuvaa käsittävä kuvasto eriväristen ja eri tavalla vaatetettujen ihmisten daoyin harjoituksista.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKirkon perheneuvoja ei usko liian helposti eroamiseen
Seuraava artikkeliJuhana Torkki lehdessä: Suviseuroissa koin olevani osa Äiti Maata

Ei näytettäviä viestejä