Kiirastorstaina käydään tiuhaan Alkossa ja kirkossa

risti_pullo_koristeet420

Kirkon nelivuotiskertomuksen mukaan pääsiäisajan suosituin kirkossakäyntipäivä on kiirastorstai. Sitten tulevat palmusunnuntai, ensimmäinen pääsiäispäivä ja pitkäperjantai. Kiirastorstai on myös suosituin Alkossa asioimispäivä.

Kiirastorstaina kirkossa käy noin 85 000 suomalaista. Huomattavasti useampi poikkeaa samana päivänä pitkäripaisessa.

Tilastokeskus on koonnut verkkosivuilleen erilaisia pääsiäisen viettoon liittyviä tilastoja. Sieltä käy ilmi muun muassa seuraavaa:

– Pääsiäinen on vakiintunut kolmanneksi vilkkaimmaksi postikorttisesongiksi joulun ja ystävänpäivän jälkeen. Suomalaiset lähettivät viime vuonna 1,6 miljoonaa pääsiäiskorttia.

– Pääsiäisruokien joukossa pasha on rasvapommi. Sen energiasisällöstä 67 % on rasvaa.

– Pääsiäisviikon neljän päivän myynti Alkossa on noin 30 % normaalia 6-päiväistä viikkoa korkeampi. Litroissa myynnin kasvu on yli 550 000 litraa. Pääsiäisviikolla myymälöissä käy noin 1 142 000 miljoona asiakasta, joista lähes puolet asioi pääsiäistä edeltävänä torstaina.

– Pääsiäisen viettoon lähdetään perinteisesti torstaina kello 14–19 ja perjantaina aamupäivällä. Paluuliikenne ajoittuu sunnuntaille ja maanantaille. Liikenteen vilkkaus on lähes kesäviikonloppujen tasoa.

Katso lisää Tilastokeskuksen kokoamia pääsiäistilastoja

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliLasta ei kasteta – pappia toivotaan silti paikalle
Seuraava artikkeli6800 innostui ekopaastosta

Ei näytettäviä viestejä