Etelä-Suomen Sanomien päätoimittajasta ylipappi

Karsimystie.jpg

Kärsimystie-katunäytelmä kokoaa katsojia jo viidettä kertaa. Kansanjoukon reitti kulkee kaupungintalolta Ristinkirkkoon Mariankatua pitkin. Päärooleihin on pestattu ammattinäytteijöitä, mutta sivuroolit on miehitetty harrastajavoimin. Jeesuksen osaa esittää Lahden kaupunginteatterin näyttelijä Tapani Kalliomäki ja Mariaa näyttelee Kaarina Turunen. Kaifaan rooli on uskottu tietovisailija Reijo Salmiselle ja ylipapin kaapuun pukeutuu Etelä-Suomen Sanomien päätoimittaja Heikki Hakala.

Hakala suhtautuu roolityöhönsä tyynen rauhallisesti, joskin odottaa kiinnostuneena näytelmän muutamia nopeatahtisia siirtoja, joihin oman haasteensa tuo yleisön määrä.

– Jos katsojia on paljon, joudumme puikkelehtimaan ihmisten keskellä, hän kertoo.

Aiemmat kokemuksensa näyttämöllä Hakala ajoittaa liki parinkymmenen vuoden taakse.

– Olen aikoinaan Helsingin Käpylässä asuessani laulanut Tiernapojissa useina vuosina, muistelee 17 vuotta sitten Lahteen muuttanut päätoimittaja.

Kärsimystien rooleja Hakala luonnehtii sopivan pieniksi, jotta niiden tekeminen on mahdollista amatööripohjaltakin. Minkäänlaista ristiriitaa journalistien vapautensa ja pääsiäisprojektissa mukanaolon välillä hän ei näe.

– Uutisointimme tästä tapahtumasta olisi ihan samanlaista, vaikken olisikaan mukana. Lehtemme toimituspäälliköt ovat naureskelleet asian huomattuaan, että ai sinäkin olet tässä. Ja sehän ideana onkin, että ihmiset voivat bongata tuttuja kasvoja näytelmän hahmojen joukosta, torstai-illan kenraaliharjoitukseen valmistautuva Hakala toteaa.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliLähetysseuran talous toista vuotta alijäämäinen
Seuraava artikkeliTäällä Pohjantähden alla ja Raamattu kuluvat poliitikkojen käsissä

Ei näytettäviä viestejä