Luther-kirkon taideinstallaatio ilkivallan kohteena Helsingissä

Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen Luther-kirkon taideinstallaatio joutui ilkivallan kohteeksi vappuyönä. Helsingin keskustaan Kampintorille avattu installaatio kuvaa jätelavalla lojuvaa alttariristiä. Se liittyy Helsingin Luther-kirkon uudelleen avaamiseen. Yön aikana teoksen puuristi oli katkaistu ja siihen kuuluvia suojalevyjä oli rikottu.

– Ilkivalta tavallaan kertaa sitä tragediaa, jota installaatio kuvaa. Vuonna 1994 kirkon sisustus purettiin ravintolan tieltä ja alttariristi päätyi jätelavalle, kertoo Luther-kirkon vastaava teologi Martti Haverinen.

Tuolloin ohikulkija huomasi kirkon alttariristin jätelavalla ja poimi sen sieltä turvaan luvan saatuaan. Turkulaiseen kellarikomeroon yli kahdeksi vuosikymmeneksi päätynyt alttariristi kannetaan takaisin Helsinkiin tulevana viikonloppuna. Viimeisen etapin Meilahden kirkolta Luther-kirkon Tupareihin risti kannetaan lauantaina 14.5 kello 18 alkaen.

– Ilkivallan jäljet tullaan korjaamaan installaatiosta mahdollisimman pian, koska sen on tarkoitus olla paikallaan vielä kaksi viikkoa avajaisviikonloppuun asti, toteaa Martti Haverinen.

Kampintorilla oleva taideinstallaatio on taiteen maisteriopiskelijoiden Karoliina Heikkisen ja Daniela Weintraubin suunnittelema ja toteuttama.

Kuva: Silja-Kaisa Pöyliö. Luther-kirkon taideinstallaatio sijaitsee Helsingin keskustassa Kampintorilla.

Lue myös:

Yli sata ilmoittautunut kantamaan Sleyn ristin jalkapatikassa Turusta Helsinkiin

Luther-kirko palautetaan kirkkokäyttöön Helluntaina

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliMieleen jäivät eväät ja kaverit – Sippolassa juhlistettiin lapsityötä
Seuraava artikkeliValamon pääportin rakentamiseksi myönnettiin valtakunnallinen rahankeräyslupa

Ei näytettäviä viestejä