Arvio: Juurevaa 
naisveisuuta Siionin tyttäriltä

Herättäjäjuhlilla julkistetaan tänään uutuuslevy Siionin tyttäret. Tasokkaiden naismuusikoiden kokoelma sisältää kaksitoista uudistettua Siionin virttä. Levyn yleistunnelma on alkuvoimainen.

Useiden virsien taustalla soi juureva jousisoitinmatto, joka koostuu viulusta, alttoviulusta, moraharpusta ja avainviulusta. Laura Airolan sovitukset ovat komeita, mutta joissakin kappaleissa laulu on miksattu liian alas. Se jää soitinten varjoon, jopa sanoista on vaikea saada selvää.

Sanat ovat tällä levyllä erityisen tärkeitä, koska ne eivät tule körtillekään selkärangasta. Vaikka Siionin virsien uudistustyö on tehty huolella, taidokkaasti ja ammattitaitoisesti, nikottelee vanha kuulija väistämättä uuden edessä. On outoa, että se, mikä on aina sanottu jollakin tavalla, sanotaankin toisin.

Todellisuudessa sanoitukset ja sävelet ovat aina eläneet ja muuttuneet ja niin kuuluu tapahtua nytkin. Siirtymäkauden jälkeen uskon pitäväni uusista sanoituksista jopa enemmän kuin entisistä.

Erityisesti omaa korvaani hivelivät levyllä Johanna Korhosen lauluosuudet. Nainen soi kuin heleä puuhuilu. Eri-ikäisten naislaulajien moninaiset äänenvärit tekivät kuitenkin levystä sen ainutlaatuisen ja sopivasti myös rosoisen kokonaisuuden, mikä se on.

Syvimmin sieluuni upposi ehkä levyn viimeinen Kaija Pispan sanoittama virsi Maan, taivaan Herra, Luoja, jossa lauloivat vuorollaan levyn kaikki artistit eli Johanna Korhosen lisäksi Katariina Airas, Maija Karhinen-Ilo, Venla Lankinen, Liisa Matveinen, Liisa Pesonen ja Laura Airola.

Levyn julkistuskonsertti Myyrmäen kirkossa tänään sunnuntaina 10.7. kello 18.15 päättää Vantaan herättäjäjuhlat.

Siionin tyttäret – Naisen ääni körttiveisuussa. Herättäjäyhdistys 2016.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliSymboli: Enkeli lohduttaa ja tukee
Seuraava artikkeliGuardian: Vatileaksista syytetylle papille vankilatuomio, pr-konsultille ehdollista

Ei näytettäviä viestejä