Rauhansanalaisten Suvijuhlat alkoivat Vantaalla

Lähetysyhdistys Rauhan Sanan vuosittainen tapahtuma Suvijuhlat on alkanut Vantaan Myyrmäessä. Juhlapaikkana on Vantaan Energia -areena.

Suvijuhlien avausseminaarissa Näin isämme uskoivat ennen kysytään, onko hengellinen herätys vielä mahdollista. Puheenvuoroja seminaarissa käyttävät herätysliiketutkija, dosentti Timo Junkkaala ja Martti Vuolio. Komenttipuheenvuoron esittää piispa Joel Luhamets Viron kirkosta.

Perjantai-iltapäivän ohjelmaan kuuluu myös paneelikeskustelu siitä, mikä lestadiolaisuuden perinnössä on luovuttamatonta. Juhlien ohjelmaan olennaisesti kuuluvat ensimmäiset seurat alkavat klo 17.

Suvijuhlat poikkeaa useimmista Suomen kesään säännöllisesti kuuluvista hengellisistä juhlista siinä, että koko ohjelma on kaksikielinen. Suomenkieliset puheenvuorot tulkitaan ruotsiksi ja päinvastoin.

Juhlille tulee ulkomaalaisia vieraita Viron ohella myös Latviasta sekä muualta ulkomailta. Tästä syystä osa ohjelmasta tulkataan myös englanniksi.

Rauhansanalaisuus eli pikkuesikoisuus on lestadiolaisuuden haara, joka erkani vanhoillislestadiolaisuudesta Suomessa vuonna 1934. Yhtenä tämän herätysliikkeen juurena pidetään myös jo vuonna 1903 Pohjois-Amerikan suomalaisten keskuudessa tapahtunutta esikoislestadiolaisuuden hajaannusta, mistä juontaa myös rauhansanalaisuuden pikkuesikoisuus-nimitys.

Rauhansanalaisuus on vanhoillislestadiolaisuuden ja esikoislestadiolaisuuden jälkeen kolmanneksi suurin lestadiolaisryhmä. Kannattajien määräksi arvioidaan noin 20 000 henkeä. Herätysliikkeen vahvinta aluetta ovat olleet Keski-Pohjanmaan rannikko ja Tornionjokilaakso. Ruotsinkielistä rauhansanalaisuutta on erityisesti Pietarsaaren ja Kokkolan seudulla.

Tämän hetken julkisuudessa tunnetuimpiin rauhansanalaisiin kuuluu pääministeri Juha Sipilä (kesk.).

Rauhansanalaisten Suvijuhlille osallistuu vuosittain muutamia tuhansia ihmisiä. Suurimmat joukot saadaan kokoon Keski-Pohjanmaalla pidetyissä juhlissa.

Kuva: Rauhan Sana

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliArkkipiispa Mäkinen: ”Ajattelen rukoillen uhrien omaisia”
Seuraava artikkeliNizzassa yritetään palata arkeen – ”Pelolle ja paniikille ei kannata antaa valtaa”

Ei näytettäviä viestejä