Voitto Huotari vihkii metsäkirkon Mustilassa

Mustila metsakirkko 205Voitto Huotari vihkii lauantaina 8. kesäkuuta käyttöön metsäkirkon Arboretum Mustilassa. Kirkko on tehty Kouvolan Elimäellä sijaitsevan puulajipuiston vanhimpaan osaan. Serbiankuusten muodostaman katedraalin viereisellä ohjelmapaikalla on jo kaksi avioparia saanut toisensa.

Viikonloppuna vihittävä metsäkirkko oli mustilalaisen kasvinjalostustieteen professorin Peter Tigerstedtin ajatus. Hän tapasi kertoa vierailijoille, että hänelle tärkeitä kirkkoja on maailmassa kaksi: Mustilassa osin ympyrän muodossa huojuvat satavuotiaat serbiankuuset ja kalifornialainen punapuumetsä.

Metsäkirkon ideoinnissa oli aktiivisesti mukana Elimäen entinen kirkkoherra Osmo Puhakka. Puhakan keräämä talkooporukka osallistui työpanoksellaan kirkkopaikan siistimiseen.

Serbiankuusten muodostaman katedraalin viereisellä konsertti- ja ohjelmapaikalla on jo vihitty kaksi avioparia.

Arboretum Mustila on Suomen suurin ja vanhin metsäpuutarha. Tällä hetkellä 120 hehtaarin puulajipuistossa kasvaa sata havupuulajia, noin 200 erilaista lehtipuuta ja satoja erilaisia pensaita ja perennoja. Arboretum toimii myös Suomessa harvinaisten lajien geenipankkina.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeli”Jouduin lupaamaan että muutan pois puolisoni luota”
Seuraava artikkeliEuroviisumummot ja presidentti Iisalmessa

Ei näytettäviä viestejä