SLS myötätuntoinen ja kiitollinen piispa Askolalle

SLS205Irja Askola kertoo Iltalehdelle saaneensa satuttavaa vihapostia, koska hän siunaa sunnuntaina rekisteröidyssä parisuhteessa elävän parin lähetystyöhön Suomen Lähetysseuran (SLS) lähetysjuhlilla Helsingissä (7.-9.6). Askola on saanut uskonnollisia- ja hengellisiä uhkauksia.

– Kyllä ne satuttavat. Ei se mene kevyesti ohi, eikä pidäkään mennä, piispa kommentoi
Iltalehdelle
.

Askola katsoo, että on tärkeää, että piispalle voi antaa kriittistä palautetta ja että hänen kanssaan voi olla eri mieltä. Kun erimielisyys muuttuu ilkeäksi uhkailuksi, se satuttaa henkilökohtaisesti.

Vihaviestejä on piispan mukaan tullut nimenomaan kristityiltä ihmisiltä.

Siunauksen synnyttämän palautteen voi piispan arvion mukaan jakaa kolmeen luokkaan. Hän painottaa saaneensa paljon koskettavaa, kiittävää palautetta.

– On ihmisiä, jotka ovat helpottuneita ja onnellisia, että tällainen toteutuu. Sitten on ihmisiä jotka ovat hyvin hämmentyneitä, että onko tämä oikein vai väärin. Kolmas ryhmä pitää tätä epäsopivana tai suorastaan tuomittavana, hän sanoo lehdelle.

Suomen Lähetysseuran toiminnanjohtaja Seppo Rissanen kertoi puolestaan Iltalehdessä, että suurin osa hänen asian tiimoilta saamiaan viestejä on ollut hyvin myönteisiä, mutta pienempi osa hyvinkin epäasiallista.

Rissanen on paraikaa pitkässä kokouksessa. Kotimaa24:lle Askolan saamia viestejä kommentoi Suomen Lähetysseuran viestinnän ja varainhankinnan osaston johtaja Eeva Kemppi-Repo.

– Koemme suuriarvoisena Askolan paimenviran hengellisen tuen kirkon lähetystyölle ja Lähetysseuran työlle. Se paimenvirka pitää näittein tämän päivän uhkauutisten valossa sisällään sen, että paimenen pitää puolustaa kaikkien kirkon jäsenten oikeutta toimia kirkon palveluksessa ja kirkon lähetystehtävässä. Se on varmasti myöskin äärimmäisen raskasta, mutta hän on nyt tässä etuvartiona kaikille meille, jotka haluamme että kirkossa kaikkien pitää voida toimia, hän sanoo.

– Olemme valtavan iloisia siitä, että Helsingin piispa voi toimittaa pappisvihkimyksen ja lähetystyöntekijöiden siunaamisen samassa tilaisuudessa tuomiokirkkotilan ulkopuolella Messukeskuksessa keskellä ihmisten arkea.

Lue lisäksi: Myös Askola saanut vihapostia

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKirkon asiantuntija: Teinien seksikauppa totta ja vakava ongelma
Seuraava artikkeliVapaa-ajattelijat haluaa vankilapsykologeja pappien tilalle

Ei näytettäviä viestejä