Suomeen syntyi uusi puolue aiemmin tässä kuussa, kun oikeusministeriö hyväksyi Feministisen puolueen rekisteröitymishakemuksen. Puolue jätti hakemuksen joulukuussa kerättyään 5 000 kannattajakorttia. Samalla se julkaisi 13-sivuisen yleisohjelman politiikastaan.
Puolue määrittelee ohjelmansa keskeisiksi periaatteiksi syrjimättömyyden, hyvinvoinnin ja inhimillisen turvallisuuden. Puolue katsoo, että perinteinen politiikka ei ole onnistunut ratkaisemaan seksismiä, rasismia ja muita syrjinnän muotoja.
Feministisen puolueen mukaan yhteiskunta on tällä hetkellä erittäin jakautunut ja jakolinja kulkee nationalistisen ja feministisen maailmankuvan välissä. Puolue sanoo haluavansa ottaa kantaa ihmisoikeuksien puolesta.
Uskonto mainitaan Feministisen puolueen poliittisessa ohjelmassa muutaman kerran.
Ohjelmassa todetaan, että ”feministisen puolueen politiikka kyseenalaistaa normin suomalaisuudesta, joka perustuu valkoiseen, länsimaiseen ja kristilliseen perustaan”.
Lisäksi ohjelmassa on joitakin kohtia, joissa korostetaan ihmisen oikeuksia erilaisiin asioihin hänen taustatekijöistään riippumatta. Näiden taustatekijöiden joukossa ovat uskonto ja vakaumus. Muita taustatekijöitä ovat muun muassa sukupuoli tai sukupuolettomuus, seksuaalinen suuntautuminen, ihonväriin tai alkuperään liitetyt käsitykset sekä toimintakyky.
Feministisen puolueen varapuheenjohtaja Katriina Rosavaara lisää, että puolue pitää moninaisuutta tärkeänä niin uskonnon kohdalla kuin muissakin kysymyksissä.
– Ihmisillä on erilaisia uskonnollisia taustoja, ja haluamme, että erilaisia vakaumuksia kunnioitetaan.
Uskontoon liittyviin yhteiskunnallisiin kysymyksiin puolueella ei vielä ole kantoja.
– Niitä nousee jäsenistön kiinnostuksen mukaan.
Feministinen puolue etsii parhaillaan ehdokkaita kuntavaaleihin Helsingissä ja mahdollisesti myös muissa kaupungeissa. Tavoitteena on saada Helsingissä läpi ainakin yksi ehdokas.
Kuva: Feministinen puolue. Katju Aro, Katriina Rosavaara ja Warda Ahmed Haji Omar muodostavat puolueen puheenjohtajiston.
Ilmoita asiavirheestä