Yhdysvalloissa elokuvapiirit pohtivat, tarvitaanko käsitettä ”kristillisen yleisön elokuva”

Yhdysvalloissa tunnetaan käsite kristillinen yleisö. Nyt elokuvien tekijät kyseenalaistavat leiman ja lajityypin ”faith-based film” eli ”kristillisen yleisön elokuva”.

Esimerkiksi tuottaja Mark Joseph sanoo yhdysvaltalaiskanava
Fox Newsille
, että termi on tarpeeton.

– Koko termi kristilliselle yleisölle suunnattu elokuva on outo kuvaamaan elokuvaa tai mitään muutakaan. Useimmille amerikkalaisille usko on osa normaalia elämää, joten on normaalia, että uskoa käsitellään elokuvissa, ilman leimoja, Joseph sanoo.

Tuottaja Thurman Masonin mielestä ”kristillisen yleisön elokuvan” ongelma ei ole vain leimaava käsite vaan filmin sisältö.

– Sekulaarin yleisön on vaikea samastua valkokankaalla uskovaisiin hahmoihin (faith-based characters), jotka eivät koskaan kiroile, tee huonoja ratkaisuja, käyttäydy huonosti, kuten valtaosa todellisen maailman ihmisistä, olivat he kristittyjä tai eivät, Mason sanoo Fox Newsillä.

Yksi Fox Newsillä kristilliselle yleisölle suunnatun elokuvan käsitteen kyseenalaistajista on näyttelijä Jennifer Garner, joka esittää pääosaa menestyselokuvassa Miracles from Heaven (2016). Se kertoo tositarinaan pohjautuen perheestä, jonka tytär joutuu vakavaan onnettomuuteen ja joka sen seurauksena kyseenalaistaa uskonsa Jumalaan. Elokuvaan on lyöty leima ”faith-based”.

Gardner sanoo Fox Newsillä, että elokuva ei ole vain kristilliselle yleisölle suunnattu filmi, vaan elokuva, joka kertoo ihmisiä koskettavasta aiheesta.

Kuva: Miracles From Heaven -elokuvan cd-boksi.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliRadio Dei lähettää runsaasti suoraa ohjelmaa Kirkkopäiviltä
Seuraava artikkeliLähetysseuralta kipakka kirje ministereille: Syrjiikö Suomen viisumipolitiikka köyhiä?

Ei näytettäviä viestejä