Kysely: Esko Valtaoja edelleen merkittävin tieteenharjoittaja

Tiedebarometeri 2013 listasi merkittävimmät nykyiset suomalaiset tieteenharjoittajat. Ylivoimaisen ykkössijan 129 maininnalla otti avaruustähtitieteen professori Esko Valtaoja (kuvassa), joka on tunnettu myös elämänkatsomuksellisesta keskustelusta julkisuudessa.

Esko Valtaojan ja piispa Juha Pihkalan keskustelukirja Tiedän uskovani, uskon tietäväni valittiin vuoden kristilliseksi kirjaksi 2010.

Valtaoja oli kärjessä myös vuoden 2010 tiedebarometrissa. Nyt hänen jälkeensä seuraavina listalla olivat Linus Thorvalds (17 mainintaa), Pekka Himanen (13), Kari Alitalo (10) ja Jaakko Hämeen-Anttila (9). Listalla olivat kolmella maininnalla myös kristillisissä piireissä tunnetut Pekka Reinikainen ja Tapio Puolimatka.

Historiallisessa tarkastelussa barometrin mukaan merkittävimmät suomalaiset tieteenharjoittajat ovat A.I. Virtanen (ylivoimaisesti eniten mainintoja, 263), Leena Palotie, Arvo Ylppö, Elias Lönnrot, Rolf Nevanlinna, Osmo A. Wiio ja Georg Henrik von Wright.

Barometrin mukaan suomalaisen tieteen merkittävimpinä saavutuksina pidettiin AIV-rehua, Nokian kännyköitä ja ksylitolia.

Tiedebarometri 2013 luettavissa täältä (pdf)

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliRadio Dei löytyy myös Spotifysta
Seuraava artikkeliBlogisti kirjoitti rakkauden ylistyksen nettikielellä

Ei näytettäviä viestejä