Kulttuurirahaston tuki yllätti gospelfestarin järjestäjät

real

Tuen saaminen yllätti itse tukea hakeneen porukankin.

– On aika huikeaa, että noin kymmenen nuoren ydinporukka saa noin suuren apurahan unelmansa toteuttamiseen. Olimme positiivisesti yllättyneitä, että saimme tukea. Bändien saaminen näin pohjoiseen maksaa tuplasti enemmän kuin esimerkiksi Tampereella järjestettävään tapahtumaan, joten rahat tulivat tarpeeseen, iloitsee projektikoordinaattori Anssi Grekula, joka itse oli jo ennen myönteistä apurahapäätöstä unohtanut senkin, että tukea oli edes haettu.

Järjestäjien mukaan apuraha ei kuitenkaan tee tapahtumasta näillä näkymin voitollista. Tämä johtuu esimerkiksi siitä, että lipun hinta on pyritty pitämään alhaisena, jotta mahdollisimman moni nuori voisi osallistua.

Tulevan kesän pääesiintyjäksi festivaaleille suomalaisten eturivin gospel-esiintyjien lisäksi on kiinnitetty norjalainen Ole Børud, joka löydettiin esiintyjälistalle klubikeikalta Tukholmasta. Aiemmin heviyhtye Extolin laulaja-kitaristina vaikuttanut mies on nyt vaihtanut musiikkityylinsä souliin. Extol kiersi aikoinaan tunnettujen raskaamman musiikin bändien, kuten Opethin ja Mastodonin kanssa. Yhtyeen levyt ovat myyneet arviolta puoli miljoonaa kappaletta.

Järjestelyiden taustalla vaikuttava 5bread youthmission ry on torniolaisten nuorten raamattupiirin pohjalta syntynyt ekumeeninen lähetys- ja palvelujärjestö.

Real Deal -festivaalia tukevat myös Lapin Kansanlähetys sekä paikalliset seurakunnat.

Tapahtuman verkkosivut avautuvat 1.3. osoitteessa: www.realdealtornio.com. Tapahtumalla on sivut myös Facebookissa.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliJobin nurinkurinen syntymäpäivä
Seuraava artikkeliTässä syyt juutalaisten menestymiselle tieteessä

Ei näytettäviä viestejä