Paula Ranssi, ja kommentoi erityisesti 1970-luvulla syntyneiden parien tilannetta. Pieksämäellä pyörähti viikonloppuna käyntiin jo 37. HNMKY:n järjestämä Paremman avioliiton perheleiri.
Leiri toteutetaan yhteistyössä Koulutuskeskus Agricolan kanssa ja se kokoaa yli 300 avioparia eri puolilta Suomea. Yhteensä leiriläisiä on 1100. Aikuisten toiminnan aikana lapset ja nuoret viettävät omaa ohjelmallista leiriään.
– Tänä vuonna joukossa on erityisen paljon 1970- luvulla syntyneitä pareja, joilla on lapsia vauvoista rippikouluikäisiin, kertoo Namikan avioliittotyön johtaja Paula Ranssi.
Ranssi toteaa tämän ikäluokan parisuhteen olevan arjessa erityisen kovilla, sillä perhe-elämää kuormittavat usein työelämän vaatimukset ja aktiivinen elämäntapa.
– Rakkautta puolisoa kohtaan löytyy, mutta läheisyys on kadonnut arjen kiireiden jalkoihin. Leiri on sijoitus suhteeseen, jotta saadaan taas välineitä seuraavan talven yli. Kaikki me kaipaamme läheisyyttä, mutta usein meiltä puuttuu työkalut sen vaalimiseen, Ranssi valottaa.
Ranssi toteaa monen perheen kokeneen avioeron joko omalla kohdallaan tai lähipiirissä.
– Uusperheiden kuviot ovat usein monimutkaisia ja niihin kaivataan ulkopuolista näkökulmaa ja jaksamista. Yhdessä pysyneet parit puolestaan hieman säikähtävät tuttavapiirinsä eroja ja haluavat panostaan sitä enemmän suhteeseensa.
Paremman avioliiton perheleirin runko koostuu kahdesti päivässä pidettävistä luennoista ja pienryhmäkeskusteluista. Niin luennoitsijoina kuin ryhmienvetäjinä toimivat parisuhdetyöhön koulutetut avioparit.
Uutta tänä vuonna on yhteistyö Pieksämäen yrittäjien kanssa. Leiriviikon aikana kaupungin torilla järjestetään tapahtumia ja yhtenä päivänä alueen yrittäjät tarjoavat leiriläiselle ilmaisen, jatkuvan bussikuljetuksen keskustaan.
Ilmoita asiavirheestä