Yhdistynyt Seurakuntaopisto aloitti toimintansa

Koulutuskeskus Agricola ja Seurakuntaopisto yhdistyvät 1. elokuuta. Uuden oppilaitoskokonaisuuden nimi on Seurakuntaopisto.

Yhdistyminen on seurausta Kirkkopalvelut ry:n ja Suomen Kirkon Seurakuntaopiston Säätiön integraatiosta.

Kaikkiaan uudessa oppilaitoksessa on noin 200 työntekijää. Oppilaitoksen rehtorina toimii Helena Ahonen.Seurakuntaopistolla on kampukset Pieksämäellä ja Järvenpäässä sekä toimipaikka Helsingissä. Oppilaitoksessa opiskelee pitkäkestoisessa koulutuksessa vuosittain noin 2 000 opiskelijaa ja lyhytkurssilaisia on yli 2 000.

Seurakuntaopisto on yksityinen, monialainen oppilaitos, joka kouluttaa ammattiosaajia yhteiskunnan ja kirkon tarpeisiin. Oppilaitos tarjoaa sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan, humanistisen ja kasvatusalan sekä matkailu-, ravitsemis- ja talousalan koulutusta nuorille ja aikuisille. Ammatillisen koulutuksen lisäksi Seurakuntaopisto järjestää valmentavaa sekä yleissivistävää koulutusta ja työelämän kehittämispalveluja. Seurakuntaopisto toimii myös oppisopimuskoulutuksen järjestäjänä.

Integraation jälkeen Kirkkopalvelut-nimen alla järjestetään muun muassa Yhteisvastuukeräys, Kirkkopäivät sekä Tiekirkko-toiminta. Kirkkopalvelut omistaa Kotimaa-yhtiöt.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKastetut ovat kirkon rivijäseniä
Seuraava artikkeli”Räsäsen toisti vanhan virheen”

Ei näytettäviä viestejä