Piispa Askolasta Vuoden käyttäytyjä

Tapaseura ry on nimennyt Säätytalolla Vuoden 2013 Käyttäytyjäksi piispa Irja Askolan. Hyvien Tapojen Lähettiläiksi seura on nimennyt MTV3:n Ranskan kirjeenvaihtajan, kirjailija Helena Petäistön ja Laupeudentyö ry:n toiminnanjohtajan Heikki Hursti.

Tapaseura nimeää keulakuvikseen henkilöt, jotka ovat julkisuudesta tuttuja ja antavat omalla esimerkillään ja omilla elämänratkaisuillaan sekä käytöksellään kanssaihmisilleen positiivisen ja rohkaisevan käyttäytymismallin.

– Irja Askola on nykyajan piispa. Hän rohkenee olla eri mieltä monien vanhoillisten ja vanhentuneiden näkemysten ja mielipiteiden suhteen. Askola hyväksyy nykyajan realiteetit, on avoin, välitön ja uskaltaa olla syvällisesti oma itsensä, Tapaseuran puheenjohtaja Kaarina Suonperä perusteli valintaa.

Suonperän mukaan Askola on sillanrakentaja, jonka sanat yhdistävät ja armahtavat, eivät erota ja tuomitse. Piispa Askola kehottaa olemaan armollinen kanssaihmisille ja arvostamaan heidän erilaista osaamista, temperamenttia ja elämäntilanteita.

– Tarvitsemme arkeemme iloa ja hyväsydämisyyttä. Meillä kaikilla on vastuu toisista ihmisistä. Askola on muistuttanut, että kirkko on kaikkia, ei vain yhdensorttisia varten. Hän on viisaasti lausunut, että onnellisen elämän ydin on kyky olla läsnä ja elää vuorovaikutuksessa toisten ihmisten kanssa. Kohdellaan toinen toisiamme ihmisiksi. Se riittää, sanoo Suonperä.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliTanja Reinikainen on Vuoden diakoniatyöntekijä
Seuraava artikkeliTutkimus: Media tukee uskonnon monimuotoistumista

Ei näytettäviä viestejä