Suviseurojen tiedotustilaisuudessa neljä kärkeä

SuviseuratPudasjärvellä2

Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen pääsihteeri Tuomas Hänninen kertoo, että asiat otetaan esiin pienten alustusten pohjalta, minkä jälkeen media voi esittää kysymyksiä.

Ensimmäisenä asiana kerrottaneen juuri päättyneestä vuosikokouksesta. Lauantaisessa vuosikokouksessa valitaan uudet johtokunnan jäsenet erovuoroisten tilalle. Erovuoroisia on kuusi. Puheenjohtaja ei ole erovuoroinen. Tiettävästi naisia ei ole ehdolla johtokunnan jäseneksi.

Tiedotustilaisuudessa otetaan kantaa myös SRK:n ja paikallisten rauhanyhdistysten väliseen suhteeseen, lapsiperheitten tukemiseen ja jaksamiseen sekä kirkossakin käynnissä olevaan keskusteluun avioliittonäkemyksestä. Hännisen mukaan tilaisuuden neljää avainkohtaa voi hyvin kuvata herätysliikkeen kannanotoiksi, jollainen on myös SRK:n johtokunnan Olavi Voittosen Suviseurojen avauspuheenvuoro.

SRK:n roolista halutaan tiedotustilaisuudessa viestittää, ettei SRK miellä itseään herätysliikkeen operatiiviseksi johdoksi vaan paikallisten rauhanyhdistysten palveluelimeksi.

– Tätä mielikuvaa yritetään vahvistaa, Hänninen sanoo.

Avioliittokäsityksessä painotetaan avioliittoa naisen ja miehen välisenä liittona.

– Se on luterilainen ja raamatullinen käsitys.

Tuomas Hänninen uskoo, että Pudasjärvelle tulee 80 000 seuravierasta kelien suosiessa. Järjestelyt ovat sujuneet hänen mukaansa erinomaisesti aikataulussa ja juhlakentän kunto on todella hyvä.

Lue myös: Piispa Salmi tekee kirkkohistoriaa Suviseuroissa

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliPäivö Parviaisen satavuotiskeräys tukee työtä kiinalaisten parissa
Seuraava artikkeliVaatimus: Työryhmä ehkäisemään itsemurhia

Ei näytettäviä viestejä