Korkeakoulu katkaisi yhteistyön kirkon kanssa Ruotsissa

Mälardalenin korkeakoulu on päättänyt, ettei se enää tee yhteistyötä Eskilstunan ja Västeråsin seurakuntien kanssa. Hallintojohtaja Marie Erikssonin mukaan korkeakoulu haluaa olla uskontoneutraali. Asiasta kertoi Kyrkans Tidning.

– Olemme antaneet Ruotsin kirkon pappien käyttää tiloja, tietokoneita ja puhelimia. Yhdenvertaisuusperiaatteen mukaan myös muiden pitäisi saada sama mahdollisuus. Niinpä on parempi, että koulu sanoo ei. Lähistöllä on kirkko sitä tarvitseville, Eriksson sanoo.

Työalasihteeri Jussi Murtovuori Kirkkohallituksesta ei ylläty Mälardalenin tapauksesta. Hänen mukaansa samantapaista on Ruotsissa ollut ilmassa jo jonkin aikaa.

– Kirkon kannalta on menty huonoon suuntaan, mutta viime aikoina on kuulunut myös päinvastaista eli kirkon työtekijät ja korkeakoulut ovat päässeet yhteisymmärrykseen. Tilanne Ruotsissa vaihtelee suuresti paikkakunnittain.

Murtovuoren mukaan Suomessa ei vielä ole tilanteessa, jossa kirkontyöntekijöiltä evättäisiin pääsy oppilaitoksiin.

– Meiltä kysytään, eikö muidenkin uskontojen edustajien pitäisi päästä kouluin, ja olemme samaa mieltä. Haluamme edistää kaikkien pääsyä oman uskontonsa pariin.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKatedraalit vetävät kävijöitä Englannissa
Seuraava artikkeliKansalaisaloite eutanasian sallimisesta raukeaa

Ei näytettäviä viestejä