Kirkossa jännittävät hetket – rakennemuutosmalliksi saadaan piakkoin ehdotus

kirkkohallitus_vaakunalasimaalaus205Aamulehdessä esitettiin tänään tieto, jonka mukaan 80 prosenttia seurakunnista olisi rovastikuntamallin takana.

Rakenneuudistuksen projektipäällikkönä kirkkohallituksessa työskentelevä Terhi Jormakka oikoo Kotimaa24:lle Aamulehden kirjoitusta, jossa luvun esitti Tampereen valtuuston jäsen ja entinen Nokian kaupunginjohtaja Antti Punkari (kok).

– Se ei ole mikään olemassa oleva luku. Kysyimme keväällä seurakunnilta ja hiippakunnilta, kapituleilta ja valtuustoilta, mikä rakennemalleista oli toivottavin. Silloin 48 prosenttia halusi kehittää nykyisiä rakenteita, 37 prosenttia oli rovastikuntamallin takana, 7 prosenttia hiippakuntamallin ja 9 prosenttia katsoi, ettei tarvitsisi tehdä mitään, Jormakka sanoo.

Myös Tampereen seurakuntien hallintojohtaja Matti Ilveskoski kertoo, ettei tiedä, mistä luku 80 voisi olla peräisin.

Punkari kertoo Kotimaa24:lle kuulleensa kaikkiin Suomen seurakuntiin viittaavan luvun 80 prosenttia Pyynikin seurakuntaneuvostossa ja kirkkohallituksen edustajalta eduskunnassa. Hän itse seisoo rovastikuntamallin takana. Nykymallin ja rovastikuntamallin yhteinen kannatusprosentti olisi miltei tasan 80 (85 prosenttia). Punkari ehdottaa Tampereelle viittä kuntaa ja viittä rovastikuntaa, joiden nimet olisivat Messukylän, Sastamalan, Pirkkalan, Sääksmäen ja Ruoveden rovastikunta.

Terhi Jormakka ei ota kantaa, millaista mallia kirkkohallituksen täysistunnolle esitetään. Asiasta tiedotetaan hänen mukaansa kirkkohallituksen tehtyä päätöksen.

Lue Aamulehdestä Antti Punkarin kirjoitus

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliVenäjän papeille lupa osallistua vaaleihin
Seuraava artikkeliLestadiolaisuuden jatkuvuus ei edellytä muuttumattomuutta

Ei näytettäviä viestejä