Iranilaispastori yhä suuremmassa vaarassa

NadarkhaniYousef Nadarkhanin vapauttamisen puolesta. Arkkipiispa Kari Mäkisen maanantaisen vetoomuksen jälkeen tiistaina vetosi Suomen Lähetysseuran johtaja Seppo Rissanen. Myös tänään on julkaistu vetoomus.

Sen ovat allekirjoittaneet Maailman Evankelisen Allianssin hyvän tahdon lähettiläs, rovasti Johan Candelin, Suomen Evankelisen Allianssin hallituksen puheenjohtaja, pastori Timo Keskitalo, Helsingin Tuomiokirkkoseurakunnan aluekappalainen Seppo S. Kosonen, Kristittyjen ihmisoikeustyöryhmän jäsen, kirkkoherra Jouni Lehikoinen ja Patmos Lähetyssäätiön toiminnanjohtaja Pirkko Säilä.

Heidän mukaansa vangittu iranilainen pastori Yousef Nadarkhani, joka alun perin tuomittiin kuolemaan luopumisestaan islamin uskosta ja pitäytymisestään kristinuskossa, on nyt entistäkin suuremmassa kuolemanvaarassa valtion johtaman median raportoinnin ja muiden syytösten vuoksi. Nyt häntä syytetään myös sionismista ja pidetään uhkana kansalliselle turvallisuudelle.

– Syytökset sionismista ja maanpetturuudesta ovat kaikkein vakavimpia syytöksiä, joita Iranissa voidaan esittää, totesi American Center for Law and Justice -järjestön (ACLJ) toiminnanjohtaja Jordan Sekulow.

– Valitettavasti tämä on syyte, jota Iran käyttää oikeuttaakseen sellaisten ihmisten teloitukset, jotka on alun perin pidätetty, vangittu ja tuomittu täysin eri syytösten perusteella.

Vetoajat pelkäävät Iranin viranomaisten laittavan kuolemantuomion täytäntöön ja vetoavat Suomen valtionjohtoon ja poliittisiin päättäjiin sekä kirkkokuntien johtajiin, että he tekisivät kaikkensa pastori Yousef Nadarkhanin vapauttamiseksi.

Eilen Suomen Lähetysseuran johtaja Seppo Rissanen vetosi Nadarkhanin puolesta. Hän lähetti kirjeen Iranin Suomen-suurlähettiläälle Seyed Rasoul Mousaville.

Uskonnolliset johtajat eri puolilla maailmaa ovat vedonneet Nadarkhanin puolesta.

Lue myös: Arkkipiispa vetoaa iranilaispapin puolesta

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliYdinvoimalasta melkoinen haaste pienelle Pyhäjoen seurakunnalle
Seuraava artikkeliKirkkopalvelut ja Seurakuntaopisto yhteistyöhön

Ei näytettäviä viestejä