OHO! Siioni – Lestadiolaisten huumorisivusto nauraa sisäpiirille

OHO Siioni205

OHO! Siionin ensimmäinen pääkirjoitus linjasi toimintaideaa näin:

”On olemassa asioita, joista ei tehdä pilaa. Kuten ihminen, joka kaipaa armahdusta ja Jumala, joka armahtaa tällaisen ihmisen. Melkein kaikesta muusta voikin sitten laskea leikkiä.”

Sivuston teossa alusta saakka mukana ollut nimimerkki Jari-Pekka kertoo, hieman yllättävästi, että sivuston perusidea on tiedotuksellinen.

– Sivusto haluaa olemassaolollaan viestittää, että rakkaassa elämäntapaliikkeessämme osataan nauraa myös itselle.

Jari-Pekan mukaan sivuston suosituimpiin julkaisuihin kuuluu Saarnageneraattori eli ’puhuvaisten veljien verraton apuväline ja tukisanalista’. Sivustolta löytyy myös muuta kaanaankieliparodiaa, suosittu Kysy neuvoa Saara-äidiltä -palsta, ilmoituksia, armoneuvoja, kentän ääntä, hupimainoksia ja paljon muuta kieli poskessa tuotettua materiaalia.

– Saamamme palaute on ollut enimmäkseen myönteistä ja rakentavaa. Joillekin sivut kuitenkin ovat olleet aivan kuin kompastuskivenä, mutta he saavat uskoa nämä väärät valvomiset etulahjana anteeksi, Jari-Pekka veistelee.

Sivuston tekijöinä on suuri joukko lestadiolaisia ja entisiä lestadiolaisia, sulassa sovussa. Mikäli jutun tekijä arvioi ylittävänsä hyvän maun ja sopivaisuuden rajat, hän voi ehdottaa tuotostaan suoraan osioon ’ylilyönnit’.

Lue OHO! Siioni

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliMikael Jungner saarnaa laskiaisen Tuomasmessussa
Seuraava artikkeliMinisteri Räsänen osallistuu kansalliselle rukousaamiaiselle

Ei näytettäviä viestejä