”Uskonraivo johtuu opetuksen puutteesta”

HuttunenHeikkiHeikki Huttunen uskoo, ettei Suomessa kenenkään mieleen tulisi julkaista herjaavia videoita toisista uskonnoista. Suomessa tuskin kukaan myöskään suuttuisi moisesta typeryydestä. Tämä johtuu Huttusen mielestä onnistuneesta uskonnonopetuksesta.

Heikki Huttunen kirjoittaa Kotimaa24:lle lähettämässään kannanotossa:

”Suomessa olisi melkein mahdoton ajatus, että joku julkistaisi niin typerästi toisten uskoa herjaavan filmin, kuin uusin amerikkalainen Muhammed-video on. Yhtä kaukaa haettua olisi, että joku toinen suuttuisi niin silmittömästi kuin nyt nähdään eräissä maissa. Uskontojen välillä vallitsee meillä rauha ja hyvä tahto, vaikka vasta opettelemme moniuskontoisuutta maassamme.

Tärkeä syy hyvään tilanteeseen on koulun uskonnonopetus, kahdesta syystä. Ensinnäkin, uskonnon ja pyhien asioiden ymmärtäminen – oman ja toisen uskonnon kunnioittaminen –  kuuluu meillä yleissivistykseen. Toiseksi, oman uskonnon opetus tapahtuu koulussa, jossa se on osa koulun elämää ja tapahtuu koulun tavoitteiden mukaisesti. Opetussuunnitelma olisi nimittäin vähän toisenlainen, jos se tehtäisiin ahtaasti vain omaa yhteisöä palvelemaan.

Suomalainen malli, jossa yhteisen koulun sisällä opetetaan eri uskontoja, on huippumoderni ja tarjoaa konkreettisia mahdollisuuksia uskontojen vuoropuhelulle ja yhteistyölle. Siihen ei epämääräinen yhteinen uskontotieto-oppiaine kykenisi.

Uskonnot eivät katoa meiltä eivätkä maailmasta, ja ne kannattaa pitää näkyvillä koulun ja yhteiskunnan elämässä, monikulttuurisuuden hienona voimavarana.”

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliSeurakunnat tehneet kriisityötä 8-vuotiaan kuoleman vuoksi
Seuraava artikkeliPiispa Simo Peura: Elämä on joukkuepeliä

Ei näytettäviä viestejä