Lauantaina marssitaan köyhien puolesta

Lauantaina 25.5. järjestetään köyhyyden vastaisia tapahtumia eri puolilla Suomea. Tapahtuman taustalla on joukko kirkon piirissä työskenteleviä ja toimivia henkilöitä, jotka järjestivät Kuule köyhää -päivän viime vuonna ensimmäistä kertaa.

Nyt köyhyyden vastainen tapahtuma on laajentunut myös Turkuun ja Mikkeliin, ja ensi vuonna siihen osallistuu kymmenkunta kaupunkia.

Tampereella tapahtuma koostuu laulavasta mielenosoituskulkueesta, kansalaiskokouksesta ja messusta. Kansalaiskokouksen puhujina ovat kansanedustaja Anna Kontula, apulaispormestari Pekka Salmi ja hiippakuntasihteeri Airi Raitaranta.

Mikkelissä tilaisuuden juontajana toimii kirkkoneuvos Pekka Huokuna. Diakoniatyöntekijät kertovat lapsiperheen, työttömän ja vanhuksen tarinan, ja vetonaulana toimii Jaakko Löytty. Tilaisuus päättyy messuun.

Turussa köyhien aseman parantamisesta puhuvat arkkipiispa Kari Mäkinen, Vasemmistonuorten puheenjohtaja Li Andersson sekä Turun seudun työttömien puheenjohtaja Joe Majanen. Kirkon työntekijät jakavat tilaisuudessa ruokakasseja tarvitseville.

Kaikissa tilaisuuksissa päätetään köyhien olosuhteita kohentavista aloitteista kunnille.

Suomessa on miltei 700 000 köyhyysrajan alapuolella elävää ihmistä. Köyhien määrä on parissa vuosikymmenessä kaksinkertaistunut. Sosiaaliturvan kehitys ei ole vastannut hintojen korotusta ja yleisen ansiotason kehitystä.

Tampereella Kuule köyhää -tapahtuma klo kello 14-16.30. Laulava mielenosoituskulkue lähtee Sorin aukiolta ja päätyy Keskustorille.

Turun Köyhät PystyyN-tapahtuma pidetään Kauppatorilla kello 14 – 15.30.

Mikkelissä kokoonnutaan Kirkkopuistoon kello 12 alkaen tunnuksella ”Yhteinen onhan leipämme”. Kello 15 alkaa Tuomiokirkossa messu.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliAlister McGrath: En halua haastaa tiedettä
Seuraava artikkeliJippii-kuoron laulut Suomen käännetyimpiä

Ei näytettäviä viestejä