Arkkipiispa Leo soisi katoliselle kirkolle kirkollisveroa

Leo205Leo suhtautuu varovaisen myönteisesti arkkipiispa Kari Mäkisen esiin nostamalle ajatukselle sallia kirkollisverotuottoja myös muille kuin luterilaiselle ja ortodoksiselle kirkolle.

– Suhtautuisin myönteisesti esimerkiksi siihen, että katolinen kirkko voisi saada kirkollisverotuottoa, arkkipiispa Leo toteaa.

Verorahoja saavat nyt luterilainen ja ortodoksinen kirkko.

Vapaa-ajattelijain liitto puolestaan toivoo myös Suomen ortodoksiselta kirkolta perittävän korvauksen kirkollisverotuksesta. Nyt luterilainen kirkko korvaa verohallinnolle noin 22 miljoonaa kirkollisverotuksesta. Tähän ehdotukseen arkkipiispa Leo toteaa, ettei ortodoksinen kirkko keskustele veroasioista vapaa-ajattelijoiden vaan valtiovallan kanssa.

Hän arvioi, että ortodoksien vastaava maksu valtiohallinnolle olisi aivan marginaalinen luterilaiseen kirkkoon verrattuna ja niin ikään suhteutettuna valtion kassan tarpeisiin.

Lisäksi hän sanoo, että ortodoksinen kirkko vastaa jo nyt muun muassa mittavasta kulttuuriomaisuudesta, joka on kansallisomaisuutta ja maksaa myös esimerkiksi peruskoulutuksen kuluja uskonnonopetuksen osalta.

– Yhteisöverotuottommekin on marginaalinen, vain muutamia kymmeniä tuhansia euroja. Kaikki nämä seikat yhteen laskien on ilmeisesti aikanaan ajateltu, että tilanne on tämä mikä se on nyt. Se on hyvä ja toimiva eikä siitä parane muuksi muuttumalla, arkkipiispa Leo sanoo.

Lue myös: Vapaa-ajattelijat: Ortodoksien korvattava kirkollisverotuksen kulut

Räsänen haluaa selvityksen uskonnollisten yhdyskuntien jäsenmaksusta

Vapaa-ajattelijat: Ei verotusoikeutta uskontokunnille

KSML: Arkkipiispa valmis keskustelemaan kirkon verotusoikeudesta

Keskitalo: Kirkolla ei mitään muiden kirkkojen kirkollisveroa vastaan

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliAL: Tampereen Vanhassa kirkossa ehkä homeongelma
Seuraava artikkeliJehovan todistajat puolustavat kasvatusmallejaan

Ei näytettäviä viestejä