Kaksi kirkkoa Britanniassa pyytää käyttämään sovellusta orjuuden ehkäisemiseksi autopesuloissa

Englannin kirkko ja Englannin ja Walesin katolinen kirkko kehottavat brittiläisiä autoilijoita olemaan tarkkaavaisia, kun he vievät menopelinsä pesuun. Kirkot pyytävät käyttämään sovellusta, jos heidän mielestään autopesuloiden työntekijöitä kohdellaan kuin orjia. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Kirkot lanseerasivat kampanjan nimeltä Safe Car Wash App, koska ovat huolissaan siitä, että noin 18 000 autonpesijää käytetään hyväksi.

Sovellus antaa kuljettajien paikantaa heidät saapuessaan autopesulaan. Sovellus myös kysyy, mitkä autopesulat hyväksyvät ainoastaan käteistä, näyttävätkö työntekijät pelokkailta sekä muita tietoja työpaikkojen työntekijöistä.

Jos vastaukset osoittavat orjuuden todennäköiseksi, sen käyttäjät ohjataan puhelinpalveluun.

– Viime vuosina olemme oppineet lisää nykyaikaisen orjuuden pahuudesta ja alkaneet ymmärtää, miten se yhteisöissämme selkeästi esiintyy, Canterburyn arkkipiispa Justin Welby sanoo lausunnossaan.

– Safe Car Wash -sovelluksen avulla meillä on nyt mahdollisuus puuttua tähän vitsaukseen, joka vahingoittaa niin monia ihmisiä.

Saarnoissa ja kirkkokouluissa pyydettiin papistoa kasvattamaan tietoisuutta sovelluksesta ja kampanjasta orjuutta vastaan.

Teknologia on osa laajempaa kansallista tiedonhankintakampanjaa, jonka Englannin kirkko ja katolinen kirkko ovat käynnistäneet, ja jota orjuudenvastaiset taistelijat tukevat.

Britannian hallitus arvioi, että 13 000 ihmistä ovat maassa modernin orjuuden uhreja, mutta poliisin mukaan todellinen luku liikkuu todennäköisesti kymmenissä tuhansissa. Näitä ovat suurimmaksi osaksi Itä-Euroopasta houkutellut miehet, jotka ovat velkaloukussa, pakotettu tekemään töitä vaarallisissa olosuhteissa, vailla asiakirjoja ja alttiina väärinkäytöksille sekä väkivallalle.

Sovelluksen tietoja analysoidaan kuuden kuukauden jaksolla, ja tiedot kootaan yhteen ensi vuonna julkaistavaan raporttiin.

Kuva: Andrew Dunsmore. Englannin kirkon Canterburyn arkkipiispa Justin Welby.

Lue myös:

Canterburyn arkkipiispa kampanjoi modernia orjuutta vastaan – mukana patriarkka Bartolomeus I

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliSauli Niinistö kehui Tapio Luoman lauluääntä – kirkkokahveilla kohtasivat tasavallan presidentti ja
Seuraava artikkeliSuomen Kuvalehti: Kirkkoherran, piispan ja diakonin ammattien arvostus laskussa

Ei näytettäviä viestejä